FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Primanje u povodu Kurban-bajrama

ZAGREB, 11. siječnja 2006. (Hina) - U povodu jednoga od najvećihislamskih blagdana Kurban-bajrama Vijeće bošnjačke nacionalne manjineu Zagrebu priredilo je večeras prijam u Islamskom centru u Zagrebu.
ZAGREB, 11. siječnja 2006. (Hina) - U povodu jednoga od najvećih islamskih blagdana Kurban-bajrama Vijeće bošnjačke nacionalne manjine u Zagrebu priredilo je večeras prijam u Islamskom centru u Zagrebu.

Nazočnima se obratio predsjednik te zajednice Tarik Kulenović, a osim predsjednika Mešihata islamske vjerske zajednice u Hrvatskoj muftije Ševka Omerbašića na skupu su bili nazočni i predstavnici drugih vjerskih zajednica u Hrvatskoj te predsjednici zajednica nacionalnih manjina i veleposlanici Bosne i Hercegovine, Turske i Irana u Hrvatskoj.

Muftija Ševko Omerbašić istaknuo je kako Kurban-bajram svjedoči da su kršćanstvo, islam i judaizam potekli od istoga praoca Abrahama, dodavši kako su dva važna obilježja toga blagdana hodočašće i žrtva.

U ime islamske vjerske zajednice u Zagrebu skup je pozdravio Haziz Alili, istaknuvši kako u ovom vremenu treba činiti dobra djela, pokazati solidarnost među muslimanima, ali i među drugima.

U ime Katoličke crkve skup je pozdravio pomoćni biskup zagrebački Vlado Košić, predsjednik Vijeća za ekumenizam i dijalog Hrvatske biskupske konferencije, Ognjen Kraus, predsjednik Židovske općine u Zagrebu, predstavnik Srpske pravoslavne crkve u Zagrebu Milan Topić, predsjednik Vladina Ureda za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer i saborski zastupnik Bošnjaka u Hrvatskom saboru Šemso Tanković.

Sudionici skupa, koji je ove godine prvi put organiziran, istaknuli su njegovu važnost za međusobno bolje upoznavanje i poštivanje vjerskih i nacionalnih prava svih građana u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙