FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska objavila da neće nuditi nove ustupke u sektoru poljoprivrede

PARIZ, 14. prosinca 2005. (Hina/AP) - Francuska neće ponuditi dodatneustupke u vezi s pristupom tržištu poljoprivrednih proizvoda kako bipridonijela oživljavanju pregovora o trgovini na sastanku u Hong Konguu sklopu Svjetske trgovinske organizacije (WTO), objavila je u srijedufrancuska ministrica trgovine Christine Lagarde.
PARIZ, 14. prosinca 2005. (Hina/AP) - Francuska neće ponuditi dodatne ustupke u vezi s pristupom tržištu poljoprivrednih proizvoda kako bi pridonijela oživljavanju pregovora o trgovini na sastanku u Hong Kongu u sklopu Svjetske trgovinske organizacije (WTO), objavila je u srijedu francuska ministrica trgovine Christine Lagarde.

Lagarde je naglasila da ranija ponuda Europske unije o smanjenju uvoznih carina predstavlja "krajnju granicu" do koje je Francuska spremna ići, iako ministri mnogih članica WTO-a tvrde da EU mora učiniti dodatne ustupke kako bi omogućila ozbiljan početak pregovora.

"Objavljujemo ponude, nudimo kompromise i popuštanje oko određenih pitanja a s druge strane pregovaračkog stola ne stiže ništa. Francuska zasigurno neće ublažiti svoju poziciju", ustvrdila je Lagarde na konferenciji za novinstvo.

EU je ponudio prosječno smanjenje uvoznih carina na poljoprivredne proizvode za 46 posto a povjerenik EU za trgovinu Peter Mandelson kazao je da nije spreman na dodatna smanjenja pomoći europskim poljoprivrednicima sve dok partneri u pregovorima, posebno zemlje u razvoju poput Brazila, sami ne ponude ustupke u sektoru trgovinskih usluga u industriji.

"Podastiranje nove ponude zahtijevalo bi novi mandat od članica EU", naglasio je francuski ministar poljoprivrede Dominique Bussereau.

Ministrica trgovine naglasila je da Brazil zasada nije podastro kontra-ponudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙