FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

T-HT tvrdi da je pri izradi Programa zbrinjavanja viška radnika bio socijalno osjetljiv

ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - Uprava T-HT-a pokazala je iznimnusocijalnu osjetljivost pri izradi Programa zbrinjavanja viška radnika,rekli su danas novinarima čelnici T-HT-a, uoči prosvjeda Hrvatskogsindikata telekomunikacija koji je zbog skorog otpuštanja 556 radnikanajavljen za četvrtak na Trgu bana Jelačića.
ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - Uprava T-HT-a pokazala je iznimnu socijalnu osjetljivost pri izradi Programa zbrinjavanja viška radnika, rekli su danas novinarima čelnici T-HT-a, uoči prosvjeda Hrvatskog sindikata telekomunikacija koji je zbog skorog otpuštanja 556 radnika najavljen za četvrtak na Trgu bana Jelačića.

Prijedlog Programa zbrinjavanja viška radnika iz studenoga 2005. obuhvaćao je 639 radnika, ali se primjenom različitih mjera u finalnom programu našlo njih 556, odnosno oko 13 posto manje.

T-HT je, po tvrdnjama izvršne direktorice Odjela za upravljanje ljudskim resursima Marijane Mikić, nastojao biti socijalno odgovorna institucija interno zbrinjavajući 25 osoba s popisa viška zaposlenih, te pronalaženjem radnih mjesta tim ljudima izvan kompanije.

Pri izradi programa također su u obzir uzimani posebni socijalno-zdravstveni kriteriji, čime je iz ukupnog broja izuzeto još šezdesetak radnika.

Zaposlenicima koji odlaze ponuđena je otpremnina u iznosu 40-tak prosječnih plaća u Hrvatskoj, odnosno oko 270 tisuća kuna brutto, što kompaniju stoji 340 tisuća kuna po zaposleniku. To je jedna od najvećih otpremnina u Hrvatskoj.

Govoreći o razlozima otpuštanja, izvršna direktorica Odjela za strategiju i poslovni razvoj i transformaciju Irena Jolić Šimović, naglasila je da T-HT posluje u dereguliranim uvjetima u kojima konkurencija nije opterećena brojem zaposlenih.

Također je velika konkurencija u fiksnoj telefoniji, a nove tehnologije za krajnji rezultat imaju višak zaposlenih.

Po njezinim tvrdnjama, u Europskoj uniji telekomunikacijski operateri također planiraju otpustiti velik broj radnika kako bi postigli standard od 500 linija po zaposleniku, a to u T-HT-u trenutno iznosi 250 linija po zaposleniku.

Uprava T-HT-a također je opovrgnula tvrdnje sindikata da je Program zbrinjavanja izradila bez konzultacija sa socijalnim partnerima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙