FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

T-HT odbacuje kritike sindikata zbog otpuštanja 556 radnika

ZAGREB, 5. siječnja 2006. (Hina) - Uprava T-HT-a odbacila je danaskritike sindikata u vezi skorog otpuštanja 556 radnika, zbog čega jeHrvatski sindikat telekomunikacija najavio prosvjedni skup na Trgubana Jelačića idućeg četvrtka, 12. siječnja, u čemu su ga podržaliostali sindikati u T-HT-u.
ZAGREB, 5. siječnja 2006. (Hina) - Uprava T-HT-a odbacila je danas kritike sindikata u vezi skorog otpuštanja 556 radnika, zbog čega je Hrvatski sindikat telekomunikacija najavio prosvjedni skup na Trgu bana Jelačića idućeg četvrtka, 12. siječnja, u čemu su ga podržali ostali sindikati u T-HT-u.

Prijedlog Programa zbrinjavanja viška radnika iz studenog 2005. obuhvaćao je 639 radnika, no primjenom različitih mjera zbrinjavanja u finalnom programu nalazi se 556 zaposlenika, kaže se u priopćenju T-HT-a.

Prilikom izrade programa uzeti su u obzir svi zakonski i zdravstveno-socijalni kriteriji, kao i kriteriji iz Kolektivnog ugovora, tvrdi se u priopćenju.

Tijekom donošenja programa zbrinjavanja T-HT je vodio dijalog s Radničkim vijećem i sindikatima, a komunikacija niti u jednom trenutku nije bila prekinuta.

Iza broja od 556 radnika stoje vrlo čvrsti poslovni razlozi - T-HT sada posluje u dereguliranim uvjetima u kojima konkurencija nije opterećena brojem zaposlenih pa je zbrinjavanje viška radnika preduvjet održavanja tržišne pozicije kompanije, a ona jedina jamči dugoročnu zaposlenost.

T-HT u priopćenju ističe da su takvi višegodišnji procesi karakteristični za telekomunikacijsku industriju na globalnoj razini, a ne hrvatska posebnost.

Od ukupnog broja viška radnika, tvrtka je interno zbrinula 25 radnika kojima organizira edukaciju za osposobljavanje za rad na novom radnom mjestu.

Tvrtka je iz Programa za zbrinjavanje izuzela 58 radnika: invalidne osobe i one kojima je utvrđena neposredna opasnost od nastanka invalidnosti, radnike profesionalno nesposobne za rad, one čija djeca boluju od težih bolesti, vojne invalide, radnike koji se nalaze na dužem bolovanju te slučajeve u kojima su dva radnika unutar jedne obitelji proglašena viškom.

T-HT podsjeća da je zaposlenicima koji odlaze ponudio otpremnine u iznosu četrdesetak prosječnih plaća u Hrvatskoj, što u prosjeku iznosi 270.000 kuna bruto, a to je među najvišim otpremninama ne samo u Hrvatskoj, nego u cijeloj regiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙