FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indijski tigrovi dobit će 'osobne iskaznice'

NEW DELHI, 10. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Indijske vlasti uskoro ćepočeti s izdavanjem osobnih iskaznica za tigrove u nacionalnimparkovima diljem zemlje kako bi pokušali zaustaviti njihovoizumiranje, objavljeno je u utorak.
NEW DELHI, 10. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Indijske vlasti uskoro će početi s izdavanjem osobnih iskaznica za tigrove u nacionalnim parkovima diljem zemlje kako bi pokušali zaustaviti njihovo izumiranje, objavljeno je u utorak.

Fotoaparati koji će "loviti" te velike mačke bit će postavljeni u nacionalnim parkovima, izjavili su listu Indian Express stručnjaci iz Instituta za zaštitu divljine.

Tigrove će bilježiti laserska kamera, a cilj operacije je do kraja godine utvrditi točan broj tih životinja u državnim rezervatima.

Projekt "Tigar" vlada je pokrenula još 1973. godine kako bi se zaustavio pad broja tigrova, uglavnom zbog krivolova.

Osobne iskaznice, na kojima će biti fotografije ugroženih životinja, čuvat će se u Institutu, rekao je voditelj projekta, dr. Qamar Qureshi.

Stručnjaci kažu da će nova metoda pomoći lakšoj identifikaciji tigrova koji su uginuli ili nestali.

Prema službenim podacima, u indijskim nacionalnim parkovima živi između 3.200 i 3.500 tigrova. No, zaštitari prirode tvrde da ih je svega 1.500, i da im u idućem desetljeću prijeti potpuno istrebljenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙