FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 26. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30sati.
ZAGREB, 26. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Korisnici dvije mobilne telefonske mreže u Hrvatskoj tijekom ovogodišnje Badnje večeri i Božića ukupno su poslali 27,5 milijuna SMS poruka, što je u odnosu na isto vrijeme prošle godine za oko 500 tisuća poruka više. Ta je količina 'božićnih' SMS poruka, kako se danas doznaje od dva hrvatska operatera mobilne telefonije T-Mobilea i VIPneta, poslana u razdoblju od 29 sati, odnosno od 19 sati na Badnjak, 24. prosinca, do ponoći na Božić, 25. prosinca. S obzirom na to da ta dva hrvatska operatera mobilne telefonije zajedno imaju nešto malo više od 3 milijuna korisnika proizlazi da je svaki korisnik prosječno za Božić poslao oko devet SMS poruka. Treći operater mobilne telefonije Tele2, kako se doznaje, nije 'brojao' božićni SMS promet u svojoj 095 mreži.

ZAGREB - Ministar kulture Božo Biškupić poslao je danas u povodu smrti Drage Britvića brzojav sućuti njegovoj obitelji. "Poštovana obitelji Britvić, tužna je bila vijest o odlasku gospodina Drage Britvića, pjesnika, novinara, zaljubljenika u kajkavsku riječ. Stihovima je nadahnjivao ljubitelje poezije i glazbe, a u teškim vremenima Domovinskoga rata napisao je tekst za pjesmu 'Bože čuvaj Hrvatsku', bio je veliki domoljub i čovjek koji će nedostajati na velikome hrvatskom glazbenom nebu. U ime Ministarstva kulture i moje osobno, izražavam Vam iskrenu sućut u povodu smrti gospodina Drage Britvića", stoji uz ostalo, u brzojavu sućuti ministra Biškupića.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor poslala je danas - u povodu smrti Drage Britvića, jednog od najpoznatijih hrvatskih tekstopisaca zabavne glazbe i šansona - brzojav sućuti njegovoj obitelji. "Poštovana obitelji Britvić, s tugom sam primila vijest o smrti gospodina Drage Britvića. Primite izraze moje iskrene i duboke sućuti u trenutku dok se zajedno opraštamo od čovjeka koji je ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbenoj kulturi", stoji, među ostalim, u brzojavu sućuti potpredsjednice Kosor. Drago Britvić, pjesnik i novinar, umro je jučer poslijepodne u Zagrebu nakon duge i teške bolesti.

ZAGREB - Tijekom blagdanskog vikenda u Zagrebu nije zabilježeno niti jedno razbojstvo, krađa ili drugo teže kazneno djelo, pa u policiji sa zadovoljstvom ističu da je Božić donio ozračje mira u hrvatsku metropolu. "Božićni blagdani bili su tihi i mirni, a nije prijavljeno čak niti jedno ranjavanje petardama ili drugom pirotehnikom", kažu u zagrebačkoj policiji. No, za razliku od Zagreba teško ranjavanje povezano s Božićnim slavljem dogodilo se u Velikom Trojstvu nedaleko od Bjelovara, gdje je paleći karbid u bojlerskoj posudi stradao 22-godišnji mladić, koji je ozlijeđen završio u bjelovarskoj bolnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙