FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 26. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21sat.
ZAGREB, 26. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Predsjednik Vlade RH dr. Ivo Sanader uputio je, u povodu smrti pjesnika i novinara Drage Britvića, brzojav sućuti njegovoj obitelji, izvijestio je danas Vladin Ured za odnose s javnošću. "Poštovana obitelji Britvić, s tugom sam primio vijest o smrti gospodina Drage Britvića. Smrću Drage Britvića hrvatska glazbena scena izgubila je značajnog autora i štovatelja kajkavske popevke. U ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno upućujem Vam izraze duboke sućuti i iskrenog poštovanja", navodi se u brzojavu sućuti premijera Sanadera obitelji Drage Britvića. Pjesnik i novinar Drago Britvić umro je jučer popodne u Zagrebu, nakon duge i teške bolesti.

ZAGREB - Zatvaranje zagrebačke Kinoteke, osim što onemogućava uvid u nacionalnu i svjetsku filmsku baštinu, ugrožava izvođenje nastavnog plana na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, tvrdi predstojnik Odsjeka za animirani film i nove medije Ivan Ladislav Galeta. Zbog toga je pozvao gradske vlasti te državna tijela zadužena za kulturu i znanost da se "konačno riješi dugogodišnji aktualni problem službene dvorane hrvatske kinoteke". "Mi smo još jedina metropola u Europi koja nema sustavni uvid u vlastito nacionalno filmsko kulturno blago od neprocjenjive povijesne, društvene, političke, umjetničke i pedagoške vrijednosti, koje nam je nužno za opću kulturu i obrazovanje, nadasve za znanstveno-studijski i umjetnički rad", ističe, među ostalim Ivan Ladislav Galeta u otvorenom pismu. Stara dvorana Kinoteke iseljena je 3. prosinca iz zgrade u Koranskoj 1, a zgrada je vraćena katoličkoj Župi sv. Blaža.

ZAGREB - Korisnici dvije mobilne telefonske mreže u Hrvatskoj tijekom ovogodišnje Badnje večeri i Božića ukupno su poslali 27,5 milijuna SMS poruka, što je u odnosu na isto vrijeme prošle godine za oko 500 tisuća poruka više. Ta je količina 'božićnih' SMS poruka, kako se danas doznaje od dva hrvatska operatera mobilne telefonije T-Mobilea i VIPneta, poslana u razdoblju od 29 sati, odnosno od 19 sati na Badnjak, 24. prosinca, do ponoći na Božić, 25. prosinca. S obzirom na to da ta dva hrvatska operatera mobilne telefonije zajedno imaju nešto malo više od 3 milijuna korisnika proizlazi da je svaki korisnik prosječno za Božić poslao oko devet SMS poruka. Treći operater mobilne telefonije Tele2, kako se doznaje, nije 'brojao' božićni SMS promet u svojoj 095 mreži.

ZAGREB - Zimski uvjeti i dalje traju na cestama u Lici i Gorskom kotaru. Zbog njih je zabranjen promet kamionima s prikolicom i tegljačima s poluprikolicom na dionici autoceste A6 Kikovica-Bosiljevo. Ostala teretna vozila moraju na barem jednoj pogonskoj osovini imati lance za snijeg. Od Kikovice do tunela Tuhobić promet je usporen zbog vjetra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙