FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanski liberalni demokrati traže novog čelnika

LONDON, 9. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Britanski liberalnidemokrati počeli su u ponedjeljak tražiti novog vođu nakon što jenjihov dosadašnji čelnik Charles Kennedy podnio ostavku zbog problemas alkoholizmom.
LONDON, 9. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Britanski liberalni demokrati počeli su u ponedjeljak tražiti novog vođu nakon što je njihov dosadašnji čelnik Charles Kennedy podnio ostavku zbog problema s alkoholizmom.

Kennedy, koji je predvodio liberalne demokrate u protivljenju ratu u Iraku, u subotu se našao pred neizbježnim kada mu je nestala potpora među kolegama parlamentarcima nakon što je priznao da ima problema s alkoholom.

Stranka, koja je na izborima u svibnju prošle godine osvojila 22 posto glasova, odlučit će u ponedjeljak o pravilima za izbor novog vođe.

Menzies Campbell, glasnogovornik stranke za vanjske poslove, najizgledniji je kandidat za Kennedyjevog nasljednika, a potporu mu je već dao i bivši čelnik stranke Paddy Ashdown, trenutačno na dužnosti visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH.

Kennedy, 46-godišnji Škot, priznao je u četvrtak da ima problema s alkoholom. Prije toga je negirao da ima problema unatoč glasinama.

Mnogi liberali tvrde da će podržati Campbella, 64-godišnjeg bivšeg atletičara olimpijca, iako neki parlamentarni zastupnici ističu da je prestar za suočavanje s novim vođom konzervativaca 39-godišnjim Davidom Cameronom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙