FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Praizvedba predstave "Vrata do" 17. i 18. prosinca u ZKM-u

ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - Predstava "Vrata do" ReneaMedvešeka, nastala prema motivima pripovjetke "Jedanaest ubodaljutnje" mladog spisatelja Svjetlana Lacka Vidulića, premijerno ćebiti izvedena 17. i 18. prosinca u Zagrebačkom kazalištu mladih(ZKM).
ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - Predstava "Vrata do" Renea Medvešeka, nastala prema motivima pripovjetke "Jedanaest uboda ljutnje" mladog spisatelja Svjetlana Lacka Vidulića, premijerno će biti izvedena 17. i 18. prosinca u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM).

Vidulićevu pripovjetku, koja je objavljena u njegovoj zbirci "Muke Mikuline", izabrao sam zbog načina na koji je autor, kroz iskaze više ljudi o jednom banalnom slučaju, prikazao njihove stavove i nezadovoljstvo prema vremenu u kojem živimo, rekao je redatelj Rene Medvešek.

Predstava, koja se u svom nastanku nekoliko puta mijenjala, bavi se fragmentarnošću vremena, nemogućnošću sagledavanja vlastite prošlosti i otupljelošću na informacije koje primamo, dodao je.

Po riječima ravnateljice ZKM-a Dubravke Vrgoč ta predstava znači iskorak u Medvešekovu redateljskom i autorskom pristupu jer govori o košmaru svakodnevice, vremenu i prostoru u kojem živimo.

Dosad je Rene Medvešek, inače glumac, režirao predstave koje se mogu okarakterizirati kao bajkovite i kojima je pomaknuo granice između dječje i odrasle publike, među kojima su "Zimska bajka", "Mrvek i Crvek", "Hamper", "Brat magarac".

Na konferenciji za novinare predstavio se glumački ansambl, u kojem su, uz ine, Katarina Bistrović-Darvaš, Ksenija Marinković, Urša Raukar, Doris Šarić Kukuljica, Ksenija Marinković, Filip Nola i Barbara Prpić.

Predstava "Vrata do" je četvrta i posljednja ovogodišnja premijera Zagrebačkog kazališta mladih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙