FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo: Bez poboljšanja socijalnog stanja - preživljavanje s 93 centa dnevno

PRIŠTINA,3. siječnja 2006.(Hina) - Kosovsko ministarstvo rada isocijalne skrbi objavilo je u utorak da se zbog nedostatka sredstava unovoj, 2006. godini, ne očekuje poboljšanje socijalnog stanja.
PRIŠTINA,3. siječnja 2006.(Hina) - Kosovsko ministarstvo rada i socijalne skrbi objavilo je u utorak da se zbog nedostatka sredstava u novoj, 2006. godini, ne očekuje poboljšanje socijalnog stanja.

"Nova godina veliki je izazov za sve socijalne kategorije", rekao je ministar Ibrahim Seljmanaj istaknuvši kako proračun ministarstva od 127 milijuna eura nije dovoljan za osiguranje socijalne stabilnosti. Zbog toga se očekuje da 2006. bude godina velikog izazova za sve socijalne kategorije, a posebno za umirovljenike koji mjesečni primaju samo po 40 eura mjesečno, neovisno o visini njihovih doprinosa mirovinskom fondu.

Zabrinjavajuće su posljednje procjene međunarodnih organizacija o visokom stupnju siromaštva i nezaposlenosti. Svjetska banka je priopćila da 37 posto stanovništva na Kosovu živi u siromaštvu, s manje od eura i 42 centa dnevno, dok 15 poto živi u ekstremnom siromaštvu, s manje od 93 centa dnevno.

Gotovo 40.000 obitelji prima socijalnu pomoć, a 100.000 umirovljenika mjesečno prima mirovinu od 40 eura što nije dovoljno za pokrivanje najosnovnijih potreba.

Prosječna plaća iznosi 204 eura. Prema službenim podacima, stopa nezaposlenosti je 43 posto, ali gospodarski stručnjaci na Kosovu tvrde da je pravi broj puno veći.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙