FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Las Vegas: Od 5. do 8. siječnja CES-Godišnje okupljanje profesionalnih informatičara

LAS VEGAS, 3. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Od 5. do 8. siječnja u LasVegasu će se održati godišnje okupljanje profesionalnih informatičaraiz cijelog svijeta, a glavne teme ovogodišnjeg salona koji se u tomgradu održava od 1978. pod nazivom Consumer Electronic Show (CES) bitće digitalne i bežične tehnologije.
LAS VEGAS, 3. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Od 5. do 8. siječnja u Las Vegasu će se održati godišnje okupljanje profesionalnih informatičara iz cijelog svijeta, a glavne teme ovogodišnjeg salona koji se u tom gradu održava od 1978. pod nazivom Consumer Electronic Show (CES) bit će digitalne i bežične tehnologije.

Na CES-u se svake godine okuplja niz informatičkih profesionalaca iz cijelog svijeta te proizvođači koji ondje stižu kako bi predstavili i distribuirali svoje najnovije proizvode, rekao je glasnogovornik salona Jim Barry.

U radu CES-a sudjeluju predstavnici segmenta audio i digitalnih tehnologija, predstavnici kuća koje se bave video-igrama, telefonijom i emitiranjem tv-programa putem interneta, no i predstavnici segmenta koji je u posljednje vrijeme u ekspanziji i bavi se kućnim kinima, high-techom za automobile ili satelitskim radijom.

Sudjelovanje je prijavilo 2.500 tvrtki, a očekuje se oko 140.000 posjetitelja. U srijedu navečer govor će održati suosnivač informatičkog diva Microsofta Bill Gates, a među direktorima renomiranih tvrtki koje će izlagati ili će sudjelovati na CES-u ondje će biti Dell, Intel, Google, Kodak, Sony, Yahoo! i Verizon.

Barry smatra da će salon 2006. "biti odraz dvaju temeljnih suvremenih tendencija - prijelaz s elektroničkih aparata na digitalne tehnologije i sveprisutnost bežične tehnologije koja istodobno omogućuje priključenje na internet bez nužne telefonske veze, ali i međusobno povezivanje više aparata".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙