FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 16. srpnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 16. srpnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

OSIJEK - Sudac osječkoga Županijskog suda Damir Krahulec, koji će voditi sudski postupak protiv Antuna Gudelja optužena za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i još dviju osoba u srpnju 1991., izjavio je danas u Osijeku kako se početak glavne rasprave u tome suđenju može očekivati u rujnu ove godine. Sudac Krahulec je na Sudu izjavio novinarima kako je optuženiku Gudelju, koji je sinoć, nakon izručenja iz Australije, doveden u osječki zatvor, danas uručeno rješenje o pritvoru, protiv kojega je njegov odvjetnik Nedjeljko Rešetar uložio žalbu, o kojoj konačno rješenje donosi Vrhovni sud. Dodao je kako osječko Županijsko državno odvjetništvo nije mijenjalo optužnicu, a rješenje Županijskog suda o Gudeljevu pritvoru datira iz lipnja 2001., na temelju kojega je za njim bila raspisana centralna i međunarodna tjeralica. Krahulec je rekao da glavna rasprava počinje iznova s izvođenjem svih dokaza iz optužnog spisa, a da stranke u postupku mogu u tijeku dokaznog postupka predložiti nove dokaze, vezane uz činjenično stanje.

ZAGREB - Predsjednik Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Svjetske udruge znanstvenih urednika s predsjednicom prof. dr. Anom Marušić na čelu, koje ga je izvijestilo o izdavanju znanstvenih časopisa u Hrvatskoj, priopćeno je iz Odjela za informiranje Ureda predsjednika Republike. Izaslanstvo, u kojem su bili i prof. dr. Siniša Zrinšćak, član Svjetske udruge znanstvenih radnika iz Hrvatske, i prof. dr. Dražen Vikić-Topić, državni tajnik za znanost i tehnologiju u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, istaknulo je kako su hrvatski znanstveni časopisi na visokoj razini. To, rekli su, potvrđuje i činjenica da se velik broj tekstova prikazuje u referentnim svjetskim bazama te da prof. Ana Marušić, kao prvi znanstvenik izvan SAD-a, predsjeda Svjetskom udrugom znanstvenih urednika. Predsjednik Mesić je rekao kako je usvajanje svjetskih standarda i znanstvena istraživanja na visokoj razini, koja se objavljuju u svjetskim časopisima, najbolja afirmacija Republike Hrvatske, stoji u priopćenju.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je danas izaslanstvo Dječjeg sabora znanja koje mu ju uručilo priznanje "Prijatelj dječje budućnosti" proglasivši ga počasnim članom Dječjeg sabora znanja. Predsjednik Dječjeg sabora znanja Antonio Stanešić, inače učenik petog razreda Osnovne škole Fran Galović te župani Dječjeg sabora znanja Dino Lenger i Adrian Cvitković na kratkoj svečanosti u Hrvatskom saboru uručili su Šeksu i prigodan dar - zviždaljku kao simbol dječje glasnosti. Oni su upoznali Šeksa s aktivnostima Dječjeg sabora znanja i akcijom "Borba protiv neznanja u medijima", kao i s inicijativom o zastupanju dječjih interesa u medijima. Antonio Stanešić upoznao je predsjednika Sabora i s aktivnostima vezanim za borbu za promicanja dječjih prava, kako u medijima, tako i društvu. Zahvalivši na daru i počasnom članstvu, predsjednik Sabora Šeks rekao je da mu je drago da su aktivnosti Dječjeg sabora znanja podržali on i predsjednik Republike Stjepan Mesić. Šeks je podržao sve aktivnosti Dječjeg sabora znanja, rekavši kako bez znanja nema budućnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙