FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 11. srpnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 11. srpnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Svi saborski klubovi podržali su danas Vladin prijedlog izmjena Obiteljskog zakona, uz ocjenu da će doprinijeti boljoj naplati alimentacija i u tom smislu ojačati zaštitu i skrb nad djecom. Karmela Caparin (HDZ) ocijenila je da će predložena zakonska rješenja znatno poboljšati zaštitu djece te povećati odgovornost roditelja kod uzdržavanja djece. Smatra da će zakonske izmjene koje predlaže Vlada promijeniti dosadašnje negativne pokazatelje, poput onoga da 48 posto roditelja neredovito ili u cijelosti ne izvršavaju svoje obveze na plaćanje alimentacije, te da se čak 80 posto alimentacija utjeruje sudskim putem.

ZAGREB - Pet sindikalnih središnjica predstavilo je danas svoj prijedlog Zakona o minimalnoj plaći kojim se predviđa postupno povećanje najnižeg iznosa minimalne plaće kroz iduće četiri godine na 50 posto udjela u prosječnoj plaći. Sadašnja minimalna plaća iznosi 2.298 kuna bruto, što je 33,5 posto udjela u prosječnoj plaći, a po tome je Hrvatska među europskim zemljama s najnižim udjelom minimalne plaće u prosječnoj, istaknuto je na zajedničkoj konferenciji za novinare petorice sindikalnih čelnika. Njihov zakonski prijedlog predviđa da od početka iduće godine minimalna plaća poraste na 41 posto udjela u prosječnoj plaći, što bi iznosilo 2.815 kuna bruto. U 2009. godini minimalac bi porastao na 44 posto prosječne plaće, odnosno 3.020 kuna, u 2010. na 47 posto, odnosno 3.226 kuna, a u 2011. na 50 posto, što bi iznosilo 3.432 kune. Čelnici pet središnjica također su osudili SSSH-a zbog nekorektnosti, jer je unatoč dogovoru o zajedničkom nastupu SSSH u ponedjeljak izašao u javnost s vlastitim prijedlogom Zakona o minimalnoj plaći, po kojem bi ona od 1. siječnja 2008. bila 2.700 kuna bruto, a nakon prijelaznog razdoblja od godinu dana povećala bi se na 50 posto prosječne plaće. Minimalna plaća ujedno bi bila i neoporezivi dio plaće, te osnovica za obračun doprinosa.

VINKOVCI - Vukovarsko-srijemska policija izvjestila je danas o zaplijeni više od 900 grama heroina i kokaina pronađenih na dvije lokacije u Borovu nedaleko Vukovara te pronalasku tri neovlašteno posjedovane puške za koje policija ne navodi lokaciju na kojoj su pronađene. U priopćenju se navodi kako je policija tijekom jučerašnjeg dana izvršila pretragu stanova i drugih prostorija na četiri lokacije pri čemu je na jednoj lokaciji u Borovu pronađeno 295,7 grama heroina dok je na dugoj lokaciji, također u Borovu, pronađeno 567,8 grama kokaina i 53,6 grama heroina. Na jednoj pd lokaciji na kojima su vršene pretrage pronađene su tri neovlašteno posjedovane puške. Zbog neovlaštenog držanja opojnih droga te posjedovanja oružja policija je prijavila dvojicu hrvatskih državljana (1978.) i (1970.) koji će tijekom dana biti privedeni istražnom sucu Županijskg suda u Vukovaru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙