FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 8. srpnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 8. srpnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) oštro je danas osudila fizičke napade na sudionike jučerašnje gay parade u Zagrebu i pokušaj napada Molotovljevim koktelima na povorku na središnjem gradskom trgu. Posebno osuđujemo brutalan napad na 15-ak sudionika parade te pozdravljamo efikasnu intervenciju predstavnika MUP-a u zaštiti sudionika Gay Pridea, stoji u priopćenju HSLS-a iz kojega podsjećaju kako je jedno od temeljnih načela te stranke da svi ljudi imaju jednaka i neotuđiva prava bez obzira na rasu, nacionalnost, vjeru, spol, politička i druga uvjerenja i nazore, socijalni status i sve druge razlike. HSLS polazi od načela da je slobodna samo ona zajednica u kojoj je slobodan i svaki pojedinac, jer je pojedinac najveća vrijednost društva te se zalaže za pravo i mogućnost da se u društvu razvijaju sve posebnosti- osobne, kolektivne, regionalne, kulturne i druge. Čovjekova neotuđiva prava su fizička i duhovna nepovredivost, sloboda govora, javnog istupanja i udruživanja, kažu u HSLS-u. Prema jučerašnjem policijskom izvješću, zbog napada na sudionike gay povorke i remećenja javnog reda i mira privedeno je 13 osoba, od kojih pet zbog sumnje da su namjeravali na Trgu bana Josipa Jelačića na povorku baciti Molotovljeve koktele.

IŽ - Tri osobe su poginule u prometnoj nesreći koja se jutros dogodila na otoku Ižu, a za život četvrte bore se liječnici u zadarskoj Općoj bolnici, doznaje se u PU zadarskoj. Nesreća se dogodila u blizini mjesta Mali Iž jutros oko 8 sati kada je kombi vozilo s više putnika sletjelo s ceste u provaliju. Tri osobe poginule su na mjestu nesreće, a četvrta je privatnim plovilom prevezena u zadarsku bolnicu. Neslužbeno se doznaje da su stradali mlađe životne dobi, no policiji još nije poznat identitet stradalih.

VIROVITICA - Policijski inspektor virovitičko-podravske Policijske uprave, 35-godišnji Siniša Katić, poginuo je sinoć u blizini Slatine kad je osobni automobil kojim je upravljao udario u betonsku ogradu i stup. Neslužbeno se doznaje da je policijski inspektor bio u službi, no virovitičko-podravska Policijska uprava nije željela priopćiti pojedinosti dok ne završi očevid. Nesreća se dogodila u 22,45 sati na državnoj cesti D2 u mjestu Medincima kada je u oštrom zavoju, zbog neprilagođene brzine, policijski inspektor izgubio nadzor nad "audijem A4" i prešao na suprotnu stranu ceste, zahvatio rubnik te udario u betonsku ogradu i betonski stup, nakon čega se prevrnuo. Vozač je ispao iz potpuno uništenog automobila i na mjestu poginuo. Prema izjavama mještana, koji su pohitali pomoći vozaču, automobil je letio tridesetak metara, o čemu svjedoče razbacani dijelovi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙