FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 4. srpnja

ZAGREB, 3. srpnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 4. srpnja.
ZAGREB, 3. srpnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 4. srpnja.

ZAGREB - Hrvatske autoceste predstavit će karakteristike, dinamiku, vrijednost građenja i opravdanost projekata izgradnje drugih cijevi tunela Sveti Rok i Mala Kapela na autocesti Zagreb-Split, te dionice spojne ceste Ploče 1-Luka Ploče i Luke Ploče (11 sati, hrvatske autoceste, Širolina 4).

ZAGREB - Organizacija za gospodarsku suradnju i razvoj - OECD otvorit će svoj "Investment Compact" ured u Zagrebu. Tim će povodom direktor OECD-a za finacijske i poduzetničke poslove Reiner Geiger i državni tajnik za gospodarstvo Vladimir Vranković dati izjave za medije. "Investment Compact" je OECD-ov program namijenjen poboljšanju investicijskog okruženja i poticanju razvoja privatnog sektora u jugoistočnoj Europi (10,45 sati, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Hrvatska turistička zajednica obilježit će 15. obljetnicu svoga osnivanja održavanjem sjednica Turističkog vijeća i Sabora HTZ-a, na kojima će se između ostalog razmotriti izvješće o tijeku sezone i aktualnom stanju na tržištima, novosti oko natječaja za izradu Strateško-marketinškog plana hrvatskog turizma za razdoblje 2008-2012 te prijedlozi otvaranja novih predstavništava HTZ-a u svijetu (9 sati Turističko vijeće, 10,30 sati Sabor HTZ-a, Starogradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5). U svečanom dijelu bit će dodijeljene godišnje hrvatske turističke nagrade "Anton Štifanić" i nagrade za životno djelo (12 sati, Starogradska vijećnica).

ZAGREB - Na izbornoj i tematskoj sjednici Gospodarskoga vijeća Hrvatske gospodarske komore-Komore Zagreb osim izbora predsjednika tog Vijeća, ujedno i predsjednika Komore, za mandatno razdoblje 2007.-2011., bit će riječi i o studiji "Analiza troškova ulaska Hrvatske u EU" (11 sati, HGK-Komora Zagreb, Draškovićeva 45).

ZAGREB - Krediti banaka u Hrvatskoj iznosili su krajem svibnja 202,6 milijardi kuna, a njihova se godišnja nominalna stopa rasta, u odnosu na isti mjesec prošle godine, spustila na 18,6 posto. Za to su, međutim, 'najzaslužniji' krediti središnjoj državi koji su na godišnjoj razini smanjeni za oko 19 posto, dok je godišnja stopa rasta kredita stanovništvu, premda nešto usporena, i dalje relativno visokih 21,5 posto, a poduzećima 23,7 posto. Tako su na kraju svibnja krediti banaka iznosili ukupno 202,6 milijardi kuna, u čemu su krediti stanovništvu zastupljeni sa 51 posto, a poduzećima sa 41,5 posto, pokazuju najnoviji podaci Hrvatske narodne banke o distribuciji kredita banaka po institucionalnim sektorima. U prvih su pet mjeseci ove godine krediti povećani za 12,5 milijardi kuna, a u odnosu na svibanj prošle godine veći su za 31,7 milijardi kuna. Više od polovice tog povećanja odnosi se na rast kredita stanovništvu koji su na kraju svibnja ove godine iznosili ukupno 103,3 milijarde kuna. Građani su se u prvih pet mjeseci ove godine zadužili za novih 7,6 milijardi kuna, a u odnosu na svibanj prošle godine za 18,3 milijarde kuna.

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za travanj ove godine iznosila je 27,99 kuna, što u odnosu na prosjek za ožujak predstavlja rast od 3,9 posto, a u odnosu na prosjek iz travnja prošle godine za 1,9 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. U četvrtom ovogodišnjem mjesecu bilo 166 plaćenih sati. Najviša prosječna neto satnica za travanj isplaćena je u zračnom prijevozu i iznosila je 50,39 kuna, a najniža u proizvodnji odjeće, doradi i bojanju krzna u iznosu od 14,43 kune.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙