FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 29. lipnja

ZAGREB, 28. lipnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 29. lipnja.
ZAGREB, 28. lipnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 29. lipnja.

ZAGREB - Stručnjaci zagrebačkog Ekonomskog instituta predstavit će na konferenciji za novinare u Ministarstvu financija rezultate projekta "Usporedba pokazatelja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva - objektivni statistički pokazatelji i subjektivna percepcija konkurentnosti". Nezavisni stručnjaci objasnit će koji to pokazatelji konkurentnosti imaju uporište u stvarnim, statističkim podacima. Svrha projekta bila je saznati objektivnu konkurentnost Hrvatske u odnosu na ostale države (12,30 sati, Ministrstvo financija, Katančićeva 5).

POREČ - U organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca, Erste&Steiermaerkische bank i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva održat će se završna konferencija pod nazivom "Pretpristupni programi SAPARD i IPARD - dosadašnja iskustva i priprema za aktualni natječaj". Na konferenciji će se dati informacije o iskustvima prvog natječaja, o održanim informativnim skupovima za poduzetnike u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i predstavnike lokalne samouprave, te o uvjetima prijave na drugi krug natječaja koji je otvoren do kraja srpnja ove godine (8,30 sati, Hotel Valamar Diamant).

ZAGREB - Povodom obilježavanja Dana Hrvatske obrtničke komore (HOK), održat će se svečana akademija na kojoj će biti dodijeljena najviša priznanja HOK-a "Zlatne ruke", promovirat će se novi majstori obrtnici, njih 1031, koji su položili majstorske ispite u proteklih godinu dana, te uručiti nagrade Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva "Šegrt Hlapić" vezane za razvoj i unapređenje strukovnog obrazovanja (12,00 sati, HNK, Trg maršala Tita 5).

DUBROVNIK - Zrakoplovna kompanija Croatia Airlines i američka zrakoplovna kompanija United Airlines potpisat će sporazum o suradnji pri prijevozu putnika između Hrvatske i SAD-a. Riječ je o prvom interkontinentalnom "code-share" sporazumu koji će potpisati hrvatski nacionalni avioprijevoznik (11,00 sati, Knežev dvor).

ZAGREB - Trend rasta insolventnih pravnih osoba i nepodmirenih naloga za plaćanje nastavljen je u travnju ove godine - nepodmirene naloge u ukupnom iznosu od 12,7 milijardi kuna imalo je 23.146 pravnih osoba sa ukupno 28.535 zaposlenih. U odnosu na travanj prošle godine u istom ovogodišnjem mjesecu broj insolventnih pravnih osoba veći za 9,5 posto ili za njih 2.016, dok je ukupni iznos nepodmirenih naloga za plaćanje veći za 1,46 milijardi kuna ili za 12,9 posto. Trgovina i prerađivačka industrija i nadalje su djelatnosti s najvećim vrijednostima nepodmirenih obveza pravnih osoba, sa udjelom od 45,4 posto odnosno 19,8 posto, navode analitičari Hrvatske gospodarske komore u "Gospodarskim kretanjima" pozivajući se na podatke Financijske agencije.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙