FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 20. lipnja

ZAGREB, 19. lipnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 20. lipnja.
ZAGREB, 19. lipnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 20. lipnja.

ZAGREB - Na sjednici Vijeća Udruženja trgovine pri Hrvatskoj gospodarskoj komori bit će riječi o trendovima u toj djelatnosti, a bit će izabrani predsjednik, predsjedništvo i članovi Vijeća Udruženja. HGK radi na tome da se putem Udruženja trgovine zajednički osmisle optimalna rješenja koja će hrvatsku trgovinu učiniti konkurentnijom i uspješnijom na tržištu, prvenstveno stoga što se radi o važnoj djelatnosti u hrvatskom gospodarstvu. U sklopu distributivne trgovine posluje oko 37,3 posto ukupnog broja gospodarskih subjekata, zaposleno je 15,2 posto ukupnog broja zaposlenih, a udio distributivne trgovine u BDP-u je oko 10,7 posto (10,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Udruga hrvatskih putničkih agencija uz potporu Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka organizator je seminara o zračnom prometu na kojem će se između ostaloga govoriti o liberalizaciji tržišta zračnog prometa, niskotarifnim prijevoznicima i mogućim pravcima razvoja agencijskog poslovanja te o turizmu i zračnom prometu (9,30 sati, Four Points by Sheraton Panorama Hotel, Trg sportova 9).

ZAGREB - U organizaciji Udruge poslovnih savjetnika održat će se predstavljanje edukacije za društveno odgovorno poslovanje (11,00 sati, HND, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Učilište Algebra, međunarodna fondacija ECDL i Hrvatski informatički zbor potpisat će ugovor o uvođenju hrvatskog softvera za automatizirano testiranje informatičke pismenosti prema ECDL normi. Riječ je o u potpunosti hrvatskom proizvodu. (10,30 sati, Hotel regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

POREČ - Otvaranje XV. Međunarodnog znanstvenog skupa GESCO (Skupina za istraživanje uzgojnih oblika vinove loze). GESCO ima 20 zemalja članica, a njegovi skupovi se od osnivanja (1979.) redovito održavaju diljem svijeta svake dvije godine pod pokroviteljstvom Međunarodne organizacije za vinogradarstvo i vinarstvo i predstavljaju okupljanje vodećih stručnjaka iz područja vinogradarstva (10,00 sati, Hotel Diamant).

ZAGREB - Hrvatski bruto inozemni dug krajem ožujka ove godine iznosio je 29,6 milijardi eura, što povećanje za nešto više od 3 milijarde eura ili 11,5 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, pokazuju podaci Hrvatske narodne banke. Peti mjesec zaredom bilježi se lagano usporavanje stope rasta inozemnog duga, a ostvareni međugodišnji rast u ožujku najniži je od listopada 2005. godine, navode analitičari Hrvatske gospodarske komore u najnovijim "Gospodarskim kretanjima". Po podacima HNB-a tom su pak porastu vanjskog duga najviše doprinjeli ostali domaći sektori odnosno poduzeća, čiji je inozemni dug na godišnjoj razini povećan za 2,4 milijarde eura ili za 32,5 posto. Inodug banaka povećan je u tom razdoblju za 420 milijuna eura, dok je istodobno inozemni dug države na kraju ožujka ove godine bio za 145 milijuna eura manji nego u istom prošlogodišnjem mjesecu.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙