FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 13 sati

ZAGREB, 2. srpnja 2007. (Hina) - Pregled događaja do 13 sati:
ZAGREB, 2. srpnja 2007. (Hina) - Pregled događaja do 13 sati:

ZAGREB - Najbolji strijelac hrvatske nogometne lige Eduardo Da Silva (24) napušta zagrebački Dinamo i odlazi u londonski Arsenal, objavljeno je danas na Dinamovoj internetskoj stranici. Eduardo bi sa Arsenalom trebao potpisati ugovor na četiri godine, no vrijednost transfera nije objavljena. Danas će Eduardo napustiti Dinamovu trening-bazu u Austriji i zajedno sa sportskim direktorom Zoranom Mamićem otputovati u London. Sutra ga očekuje liječnički pregled, nakon kojega bi trebao potpisati ugovor s Arsenalom. Nakom toga bit će predstavljen momčadi i navijačima. Na Dinamovoj internetskoj stranici navodi se kako su se izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić i sportski direktor Zoran Mamić u nedjelju, 1. srpnja u Londonu sastali sa predstavnicima Arsenala, te da je nakon kratkih pregovora dogovoren transfer Eduarda u londonsku momčad. Dodaje se kako su direktor i trener Arsenala, Kenneth Friar i Arsene Wenger, izrazili zadovoljstvo ovakvim raspletom situacije, naglasivši da bi Eduardo trebao biti veliko pojačanje za njihov klub. Iako nema službenih informacija o vrijednosti transfera, pojedini hrvatski internetski portali objavili su da se navodno radi o 24 milijuna eura.

CARACAS - U drugom kolu B skupine Copa Americe nogometaši Brazila pobijedili su Čile 3-0, a sva tri pogotka zabio je fenomenalni Robinho. Brazil je poveo u 36. minuti iz spornog 11-erca, kojeg je u pogodak pretvorio Robinho. Nakon toga Čile je imao nekoliko prigoda za izjednačenje, no njihovi igrači nisu bili precizni. Pobjedu Brazila potvrdio je Robinho pogocima u 84. i 87. minuti. Unatoč pobjedi, brazilski mediji i dalje su vrlo kritični prema izabranicima Carlosa Dunge. Tako internetski portal "GloboEsporte.com" izvještaj s utakmice donosi pod naslovom "Robinho i ostalih 10". U drugom susretu B skupine Meksiko je pobijedio Ekvador 2-1, i time su Meksikanci osigurali plasman u četvrtfinale. Strijelci za Meksiko bili su Castillo (22) i Bravo (80), dok je pogodak za Ekvador zabio Mendez (85).

PEKING - Dvoranu u kojoj se trebaju održavati stolnoteniska natjecanja na OI u Pekingu jutros je zahvatio požar, koji je ubrzo ugašen. U požaru nije bilo ozlijeđenih. Vatra je uništila oko tisuću četvornih metara dvorane, koja se prostire na 27 tisuća četvornih metara. Dvorana ima kapacitet od osam tisuća posjetitelja i trebala je biti dovršena u kolovozu ove godine. Prema prvim informacijama požar su uzrokovali radnici koji obavljaju radove na dovršenju dvorane.

GUATEMALA CITY - Međunarodni olimpijski odbor supendirao je Olimpijski odbor Paname, objavio je u nedjelju navečer MOO. Suspenzija je uslijedila zbog uplitanja panamskih političara u rad tamošnjeg olimpijskog odbora. Panamska vlada odbija priznati legalno izabranog predsjednika nacionalnog olimpijskog odbora, a slučaj je dospio i na sud. Trajanje suspenzije nije određeno i bit će ukinuta tek kad se riješi nastali spor između panamske vlade i tamošnjeg olimpijskog odbora. Za vrijeme trajanja suspenzije panamski sportaši ipak će moći sudjelovati na međunarodnim natjecanjima, ali pod zastavom Panameričke sportske federacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙