FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 13. lipnja

ZAGREB, 13. lipnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 13. lipnja.
ZAGREB, 13. lipnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 13. lipnja.

ZAGREB - Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka (MMTPR) predstavit će Operativni program za promet u okviru pretpristupnog programa EU-IPA, izrađenog za razdoblje 2007.-2009. Program se sastoji od projekata rekonstrukcije željezničke pruge na Paneuropskom koridoru X. od Zagreba do Okučana, izrade projektne dokumentacije za unapređenje plovidbe rijekom Savom te izgradnje luke Vukovar (u 10 sati, dvorana Ministarstva, Prisavlje 14/9 kat).

ZAGREB - Tvrtka Siemens i zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) na konferenciji za novinare predstavit će zajednički projekt "MasliNET" kojemu je cilj primjeniti informacijske tehnologije na uzgoj maslina radi povećanja njihove proizvodnje i kvalitete plodova. Nakon predstavljanja projekta predstavnici Siemensa i FER-a potpisat će i Pismo namjere za taj Projekt (u 11 sati, Wine&Gastro Akademija, Kaptol centar, Nova ves 17).

ZAGREB - Zagrebačka informatička tvrtka IN2 predstavit će na konferenciji za novinare svoju akviziciju odnosno kupnju većinskog udjela "jedne ugledne hrvatske regionalne software-ske tvrtke". To je ujedno, kako napominju, i prvi primjer akvizicije te vrste i veličine na hrvatskom informatičkom tržištu (u 9,30 sati, Hypo Expo centar, Slavonska avenija 6).

ZAGREB - Promet u trgovini na malo u Zagrebu nominalno je u ožujku u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec porastao za 11,7 posto, a realno za 9,4 posto, objavio je Odjel za statistiku zagrebačkog Gradskog zavoda za prostorno uređenje. Na mjesečnoj razini, u odnosu na veljaču ove godine promet u zagrebačkoj maloprodaji bio je nominalno veći za 19,1 posto, a realno za 17,9 posto. Cijene u trgovini na malo u Zagrebu su u ožujku prema veljači porasle za jedan posto, a u odnosu na ožujak 2006. godine za 2,1 posto.

urednica: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙