FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić: HDZ i SDP dijele političku odgovornost za korupciju u HFP-u

ZAGREB,18. lipnja 2007.(Hina) - Predsjednik HSP-a Anto Đapić ocijenio je danas da politička odgovornost za korupciju u HFP-u te za nemoralnu i nezakonitu privatizaciju nije samo na aktualnoj vlasti, budući da je, kako je kazao, i prošla vlada, na čelu s SDP-om, privatizaciju tretirala na jednak način.
ZAGREB,18. lipnja 2007.(Hina) - Predsjednik HSP-a Anto Đapić ocijenio je danas da politička odgovornost za korupciju u HFP-u te za nemoralnu i nezakonitu privatizaciju nije samo na aktualnoj vlasti, budući da je, kako je kazao, i prošla vlada, na čelu s SDP-om, privatizaciju tretirala na jednak način.

"Nitko u Hrvatskoj nije previše iznenađen korupcijskim skandalom u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) i HSP, za razliku od drugih, USKOK-u i policiji neće čestitati samo zato što rade svoj posao", rekao je Đapić, na konferenciji za novinare.

Ocijenio je da su nadležne institucije predugo čekale s progonom korupcije u privatizaciji, te da bi "to trebala biti normalna stvar, a ne poligon za prikupljanje jeftinih političkih poena, što rade neke stranke".

Đapić smatra da je korupcijski skandal u HFP-u još jedan dokaz da je model privatizacije zasnovan na nemoralu, te da se ni loši privatizacijski zakoni nisu do kraja provodili.

"Politička odgovornost za to nije samo na HDZ-u, nego i na SDP-u, jer je i za njihova mandata bilo čudnih i interesantnih privatizacija, poput Viktora Lenca", rekao je Đapić.

Još jednom se založio za poništavanje svih privatizacija za koje je državna revizija utvrdila da su provedene nezakonito, te za ponovno upisivanje imovine stečene u privatizaciji jeftinije od realne vrijednosti privatiziranih tvrtki.

Podupro je ideju raspuštanja HFP-a, ali i upozorio da treba što prije osmisliti novi model upravljanja državnom imovinom.

Najavio je i da HSP neće podržati HNS-ovu inicijativu da Sabor Vladi izglasa nepovjerenje.

"Deplasirano je tražiti smjenu Vlade uoči izbora, jer će o političkoj odgovornosti uskoro odlučiti birači", rekao je Đapić, te najavio da će privatizacijska korupcija biti jedna od temeljnih tema u HSP-ovoj izbornoj kampanji.

Đapić se osvrnuo i na izjavu bivšeg slovenskog premijera Antona Ropa da je slovenska tajna služba SOVA prisluškivala razgovore sadašnjeg slovenskog premijera Janeza Janše s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom.

Đapić smatra da je riječ o skandalu, te da bi hrvatske vlasti trebale prestati govoriti o dobrim odnosima sa Slovenijom, jer, kako je kazao, "Dobri susjedi ne špijuniraju svoje prijatelje".

Đapić sumnja u Ropovu tvrdnju da su Sanader i Janša dogovarali incidente u Savudrijskoj vali.

"Bilo bi grozno kad bi to bilo točno, bio bi to sumrak demokracije, ali osobno ne vjerujem u to", rekao je Đapić, ocijenivši da afera s prisluškivanjem premijera zahtjeva žuran bilateralni sastanak na vrhu Slovenije i Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙