FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS traži izglasavanje nepovjerenja Vladi u Saboru

ZAGREB,17. lipnja 2007(Hina) - Čelnici HNS-a najavili su danas da će idućeg tjedna u Saboru pokrenuti inicijativu izglasavanja nepovjerenja Vladi, koju smatraju politički odgovornom za korupciju u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP).
ZAGREB,17. lipnja 2007(Hina) - Čelnici HNS-a najavili su danas da će idućeg tjedna u Saboru pokrenuti inicijativu izglasavanja nepovjerenja Vladi, koju smatraju politički odgovornom za korupciju u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP).

Predsjednica stranke Vesna Pusić je na današnjoj konferenciji za novinare ponovila ocjenu da su jučerašnja uhićenja čelnih ljudi HFP-a dokazala da je korupcija dosegla u sam vrh vlasti.

"U upravnom fondu HFP-a sjede četiri člana Vlade i njihova je zadaća i jedina svrha onemugućiti korupciju i osigurati da se poštuju propisi", rekla je Pusić, podsjetivši da je čelnike HFP-a osumnjičene za korupciju na njihove dužnosti imenovala upravo Vlada.

"Neprihvatljivom smatramo situaciju u kojoj za korupciju odgovaraju samo niži službenici", dodala je.

Predsjednik HNS-ova Središnjeg odbora Radimir Čačić smatra da je "gotovo uvredljiv pokušaj da se ova akcija tretira kao uspjeh Vlade".

Ocijenio je da su članovi Vlade morali znati za korupciju u Fondu, ali i za druge afere u svojim resorima, a "pola Vlade tvrdi da ništa nisu znali."

"Ili su mentalno ograničeni, ili su duboko umješani u korupciju. U svakom slučaju, ne zaslužuju biti u Vladi i zato tražimo odgovornost Vlade", rekao je Čačić.

Dodao je da će HNS smjenu Vlade zatražiti "ako ne budu dovoljno odgovorni prema građanima i sami podnesu ostavku".

Na novinarsko pitanje koliko je na suzbijanju korupcije činila prošla vlada, u kojoj je sudjelovao i HNS, Čačić je kazao kako za svaki slučaj korupcije koji se otkrije moraju politički odgovarati svi koji su bili dužni kontrolirati rad HFP-a.

Kazao je i da se nekretnine u vlasništvu države, dok je on (Čačić) bio član Upravnog odbora HFP-a, nisu prodavale bez službene odluke Upravnog odbora, te da u pet mjeseci njegova mandata u HFP-u nije donesena ni jedna odluka o prodaji nekretnina.

"Svaki član Upravnog odbora imao je pravo ući u predmet do zadnjeg detalja, do zadnjeg zareza i tražiti izvješća", kazao je Čačić, te dodao da je na taj način spriječena privatizacija "Sunčanog Hvara".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙