FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ispravak naslova vijesti HNA3318 "Počelo saslušanje šestorice..."

ZAGREB, 18. lipnja 2007. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA3318 koja je emitirana s radnim naslovom isprave naslov tako da glasi: "Počelo saslušanje šestorice osumnjičenih za korupciju u HFP-u"
ZAGREB, 18. lipnja 2007. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA3318 koja je emitirana s radnim naslovom isprave naslov tako da glasi: "Počelo saslušanje šestorice osumnjičenih za korupciju u HFP-u"

Ponavljamo vijest s ispravnim naslovom:

POČELO SASLUŠANJE ŠESTORICE OSUMNJIČENIH ZA KORUPCIJU U HFP-U

ZAGREB, 18. lipnja 2007. (Hina) - Saslušanje šestorice osumnjičenih za primanje mita u Hrvatskom privatizacijskom fondu (HFP) počelo je oko 10 sati u Istražnom centru Županijskog suda u Zagrebu.

Istražni sudac Boris Ivančić saslušava osumnjičene odvojeno, jednog po jednog, rekao je glasnogovornik Suda Krešimir Devčić.

Osumnjičeni su jutros u 6 sati zaprimljeni na Sud, kad su im uzeti podaci, doznaje se od glasnogovornika Suda. Devčić kaže da je teško procijeniti do kad će trajati saslušanje - ako budu iznosili obrane, moglo bi potrajati čitav dan.

Osumnjičeni za korupciju u privatizaciji uhićeni su u subotu u akciji "Maestro", nakon godine tajnog praćenja i rada prikrivenih istražitelja. Među uhićenima su i tri potpredsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju. Još jedan osumnjičenik je u bijegu.

Združenu akciju "Maestro" proveli su djelatnici policije, USKOK-a i Državnog odvjetništva, uz pomoć Sigurnosno obavještajne agencije (SOA). Samo su prikriveni istražitelji osumnjičenima isplatili oko milijun eura mita, tvrde čelnici policije, državnog odvjetništva i USKOK-a. Oni uhićene sumnjiče da su u korupcijskom lancu, među ostalim, sami na burzi kreirali uvjete pod kojima su kasnije kupovali dionice te radili malverzacije s državnim nekretninama koje su Fondu dane na raspolaganje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙