FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava-gospodarstvo-za utorak, 12. lipnja

ZAGREB, 11. lipnja 2007. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za utorak, 12. lipnja.
ZAGREB, 11. lipnja 2007. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za utorak, 12. lipnja.

DAVOR - Predstavnici hrvatske Vlade i Svjetske banke potpisat će ugovor o zajmu za Projekt unutarnje vode, u iznosu od sto milijuna eura. Tim zajmom Banka podupire aktivnosti Vlade na poboljšanju vodoopskrbe i rada službi za prikupljanje i obradu otpadnih voda, kao i poboljšanju mjera za zaštitu od poplave u jedinicama lokalne uprave u kopnenom području Hrvatske. Projektom će biti obuhvaćeni slivovi rijeka Save, Drave i Dunava, a treba pomoći u poboljšavanju javne vodoopskrbe za oko 65.000 ljudi, dok bi se pročišćavanje otpadnih voda proširilo na još 31.000 stanovnika (14,45 sati, Društveni dom u Davoru).

ZAGREB - Nadzorni odbor Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) održat će svečanu sjednicu u povodu obilježavanja 15 godina poslovanja banke. Sjednici će, kako je najavljeno, prisustvovati i predsjednik Vlade Ivo Sanader (10,00 sati, Strossmayerov trg 9).

KNIN- U povodu proslave Dana grada Knina, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić otvorit će poduzetničku zonu Preparandija i novu trafostanicu 'Knin'. Prilikom otvaranja Poduzetničke zone Preparandija, bit će potpisani ugovori između grada Knina i četvoro poduzetnika koji će poslovati u zoni (10,00 sati, otvaranje zone, istočni ulaz u Knin; 10,30 sati otvaranje trafostanice, Ulica 6. gardijske brigade 50).

ZAGREB - Predstavnici Raiffeisen mirovinskog osiguravajućeg društva na susretu s novinarima govorit će o ulozi svoje tvrtke u sustavu mirovinske reforme u Hrvatskoj te o isplati prvih mirovina iz obveznih mirovinskih fondova (10,30 sati, Muzej za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare OTP banke bit će predstavljeni rezultati poslovanja i novosti u OTP grupi, kao i novi vizuelni identitet banke (11,30 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - U organizaciji tvrtke KD Asset management i Ljubljanske burze, održat će se Dan slovenskog tržišta kapitala. Očekuju se izlaganja predstavnika nekih od vodećih slovenskih tvrtki, nakon čega će uslijediti prezentacija potencijalnim institucionalnim investitorima (9,30 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) organizira svečanost dodjele nagrada Grand PRix, godišnje HUOJ-eve nagrade za osmišljavanje i provedbu strateških komunikacija i odnosa s javnošću tijekom 2006. godine. Nagrade se dodjeljuju u pet kategorija (20,00 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Hrvatskoj u svibnju ove godine porasle su za 0,4 posto u odnosu na travanj, dok su na godišnjoj razini, u odnosu na svibanj prošle godine, više za 2,3 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. U prvih pet mjeseci ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine, cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u prosjeku su porasle za 2,1 posto. Rast proizvođačkih cijena na mjesečnoj razini bilježi se od početka ove godine - u siječnju su porasle za 0,8 posto, veljači 0,2 posto, ožujku 0,6, te travnju 0,4 posto.

urednica: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙