FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 30. svibnja

ZAGREB, 30. svibnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 30. svibnja.
ZAGREB, 30. svibnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 30. svibnja.

ZAGREB - Publikacija "500 najboljih u 2006." o petsto najvećih stvaratelja nove vrijednosti u Hrvatskoj, koju zajedno izdaju Financijska agencija, poslovni tjednik Lider i i Zavod za poslovna istraživanja, bit će predstavljena u Zagrebu. Prigodom predstavljanja publikacije prvi će put biti javno predstavljeni službeni podaci o poslovanju hrvatskih poduzetnika u 2006. godini (11 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva održat će se sastanak vezan za završetak izrade Studije izvodivosti izgradnje dijela ribarske infrastrukture sukladno pravnoj stečevini Europske unije. Riječ je o strateško planskom dokumentu koji predstavlja pomoć pri definiranju prioriteta i aktivnosti u sektoru ribarstva, vezanih za usklađenost s legislativom EU u dijelu trženja, kontrole i nadzora. (11 sati, Ministarstvo, Vukovarska 78).

ZAGREB - Predstavnici 14 davatelja internet usluga potpisat će "Memorandum o uspostavi zajedničke Radne skupine Abuse službi hrvatskih davatelja Internet usluga" koji za cilj ima podići razinu kvalitete računalne sigurnosti i prihvatljivog korištenja Interneta. (10 sati, CARNet, Josipa Marohnića 5).

ZAGREB - Zajednica za kulturni turizam Hrvatske gospodarske komore predstavit će razvojno-istraživački projekt "Villas"- suvremeno korištenje i kreativno upravljanje dvorcima, kurijama i ljetnikovcima. Riječ je o projektu promicanja zaštite i gospodarskoga korištenja baštine kojemu je cilj pokrenuti obnovu i revitalizaciju dvoraca. (14 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u travnju ove godine porasla je za 0,4 posto u odnosu na ožujak, dok je u odnosu na travanj prošle godine bila veća za 7,5 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, u travnju ove godine u odnosu na isti lanjski mjesec najviše je, za 9,7 posto, porasla proizvodnja u prerađivačkoj industriji. Proizvodnja u rudarstvu i vađenju povećana je 8 posto, dok je u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom smanjena za 5,6 posto. Riječ je o podacima izračunatim iz indeksa trend-ciklusa, koji je serija desezoniranih indeksa iz koje je isključen utjecaj slučajne sastavnice.

ZAGREB - Hrvatsku je u prva četiri ovogodišnja mjeseca posjetilo 1,09 milijun turista koji su ostvarili 2,87 milijuna noćenja, a 55 posto ukupnih turističkih dolazaka i 59 posto noćenja ostvareni su samo u ovogodišnjem travnju, prvi su podaci Državnog zavoda za statistiku. Usporede li se četveromjesečni podaci s onima Zavoda za prošlogodišnja prva četiri mjeseca proizlazi da je u Hrvatskoj ove godine do kraja travnja bilo 14 posto više turista i oko 8 posto više noćenja. Od siječnja do kraja travnja ove godine u Hrvatskoj je došlo 676,5 tisuća stranih turista, a ostvarili su 1,9 milijuna noćenja. Domaćih je turista bilo 414,4 tisuće, a ostvarili su 966,7 tisuća noćenja.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙