FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sa sjednice Vlade

ZAGREB, 5. lipnja 2007. (Hina) -
ZAGREB, 5. lipnja 2007. (Hina) -

Hrvatska Vlada poduprla je na današnjoj sjednici gradnju nove zgrade Centra za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" i to u Nazorovoj ulici u Zagrebu gdje je i sjedište toga Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju djece i mladeži s oštećenjem sluha i poremećajem govora.

Izgradnju te nove građevine, što je investicija od oko 20 milijuna kuna, zajednički će financirati tri ministarstva - zdravstva (50 posto vrijednosti), znanosti (35 posto) i kulture (15 posto), a oni će zajednički snositi i troškove izrade idejnog projekta, građevinske dozvole i sl.

Tako će Centar na lokaciji svog središta u Nazorovoj dobiti i novu zgradu, a to će omogućiti da se Centar sa sadašnje druge lokacije, u Ilici, preseli u Nazorovu pa bi se zgrada u Ilici mogla dodijeliti Akademiji likovnih umjetnosti.

Vladinu potporu danas je dobio i prijedlog nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2007. do 2015.

Strategija detaljno razrađuje 101 mjeru u 15 različitih područja, od obitelji, obrazovanja i stanovanja do profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja, do sudjelovanja u političkom i javnom životu, istaknula je potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji Jadranka Kosor.

Na potvrdu Hrvatskom saboru upućen je zakonski prijedlog kojim bi se potvrdila Konvencija Vijeća Europe o suzbijanju trgovine ljudi, a sve standarde koje ona postavlja Hrvatska je, naglašava Kosor, već prihvatila.

Po iznesenim podatcima, od 2002. do danas u Hrvatskoj su zabilježena 62 slučaja trgovanja ljudima, a od toga je u ovoj godini bilo osam žrtava trgovine ljudima.

Kako će se u nedjelju, 17. lipnja, održati izbori za članove vijeća, odnosno predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne samouprave, Vlada je danas posebnom odlukom zadužila urede državne uprave, odnosno službenike koji rade na popisima birača da na taj dan rade i to za vrijeme glasovanja (od 7 do 19 sati).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙