FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks čestitao Milanoviću na izboru za predsjednika SDP-a

ZAGREB,4. lipnja 2007.(Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks čestitao je danas Zoranu Milanoviću na izboru za novog predsjednika SDP-a, ocijenivši da je njegov izbor očito bio uvjetovan zahtjevom za promjenama i novim licima u SDP-u.
ZAGREB,4. lipnja 2007.(Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks čestitao je danas Zoranu Milanoviću na izboru za novog predsjednika SDP-a, ocijenivši da je njegov izbor očito bio uvjetovan zahtjevom za promjenama i novim licima u SDP-u.

"Čestitam Zoranu Milanoviću. Čestitam i SDP-u da je uspio okončati svoju izbornu unutarstranačku utakmicu", rekao je Šeks na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru, upitan zašto jedino nitko iz HDZ-a nije čestitao Milanoviću na izboru.

"Očito je da je to sa stajališta SDP-a bio zahtjev za promjenama, novim licima, i to je uvjetovalo i odabir na izbornoj konvenciji", kazao je.

Šeks je izrazio nadu da će Milanović, kao koordinator SDP-a za 4. izbornu jedinicu, i nakon izbora za čelnika stranke ostati nositelj SDP-ove liste za tu jedinicu, u kojoj će on (Šeks) nositi HDZ-ovu listu na parlamentarnim izborima.

"Radujem se tom političkom srazu s njim. A tko će bolje proći, to će odlučiti birači. Osobno vjerujem da ću ja i HDZ polučiti dobre rezultate", rekao je Šeks.

Dodao je kako, s obzirom na političko iskustvo, razlikuje rezultate koje na izborima poluči pojedinac, a koje stranka.

"To može biti u sinergiji, ali i ne mora jer je već bilo primjera da stranka nije slijedila izborne rezultate svog čelnog čovjeka", rekao je Šeks.

Upitan može li Milanovića usporediti s čelnikom HDZ-a Ivom Sanaderom, odgovorio je da bi bilo kompleksno i prerano procjenjivati razlike između njih dvojice.

"Milanoviću je konvencija SDP-a dala povjerenje, ali u političkoj javnosti treba tek vidjeti kakva će biti konkretna politika i sraz predsjednika SDP-a s realnom, tvrdom politikom. On nema nikakvih repova, ali tek se u životnoj zbilji i političkoj borbi može vidjeti ono što je izrečeno na verbalnoj razini", rekao je Šeks.

Potvrdno je odgovorio na pitanje je li izjava člana Predsjedništva HDZ-a Gordana Jandrokovića, po kojoj je HDZ-u svejedno tko je na čelu SDP-a jer nitko od SDP-ovih kandidata niti izabrani predsjednik nemaju sposobnosti i ideje voditi državu, odražava stav cijele stranke.

"Jandroković je jedan od glasnogovornika Kluba zastupnika HDZ-a i zato je dao izjavu. Ako je glasnogovornik dao izjavu znači da ju je dao u ime stranke, dakle to nije individualna izjava, nego izražava mišljenje tijela koje zastupa", kazao je Šeks.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙