FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor idući tjedan počinje 26. sjednicu

Zagreb,4. lipnja(Hina) - Hrvatski će sabor novu, 26. sjednicu, posljednju prije ljetne stanke, početi 13. lipnja, a trajat će do 13. srpnja, odlučilo je danas saborsko Predsjedništvo.
Zagreb,4. lipnja(Hina) - Hrvatski će sabor novu, 26. sjednicu, posljednju prije ljetne stanke, početi 13. lipnja, a trajat će do 13. srpnja, odlučilo je danas saborsko Predsjedništvo.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks je na konferenciji za novinare, nakon sjednice Predsjedništva, izvijestio da je na predloženom dnevnom redu 26. sjednice 60 točaka, među kojima i 12 zakona kojima se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje s propisima EU.

Izvijestio je i da će, kada Sabor raspravi i izglasa te zakone, ukupno u dosadašnjem ovogodišnjem radu donijeti 37 'europskih zakona', a Vlada će, kaže, Saboru uputiti još 20-tak takvih zakona čime će se ispuniti plan za ovu godinu o usvajanju 55 s europskim propisima usklađenih zakona.

Šeks je najavio i da bi Sabor, nakon ljetne stanke, trebao održati još jednu sjednicu prije raspuštanja uoči predizborne kampanje pred parlamentarne izbore.

Ta bi sjednica, kazao je, trebala početi sredinom rujna i završiti u prvoj polovici listopada.

Šeks je izvijestio da je i prije subotnjih izbora za novog predsjednika SDP-a s tom strankom dogovoreno da će na mjesto predsjednika Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU, koje je ostalo upražnjeno nakon smrti Ivice Račana, sjesti novi predsjednik SDP-a kao najjače oporbene stranke.

"Budući da je izabran novi predsjednik SDP-a, a u odluci o osnivanju Nacionalnog odbora stoji da će na njegovu čelu biti čelnik najjače oporbene stranke, sasvim je izvjesno i realno da to bude Zoran Milanović", rekao je Šeks.

No, dodao je kako je na SDP-u da odluči koga će predložiti za tu dužnost, a na Saboru da donese konačnu odluku.

Šeks je kazao i da je saborsko Predsjedništvo danas neprimjerenima ocijenilo nedavne izjave HSP-ove zastupnice Ruže Tomašić na HTV-u da je dio saborskih zastupnika povezan s narkomafijom.

"Predsjedništvo je zaključilo da se takvim izjavama narušava dostojanstvo i dignitet Hrvatskog sabora i njegovih zastupnika, te da zastupnici takve izjave ne smiju davati olako, bez uvjerljivih osnova i dokaza", rekao je Šeks.

Dobio je, kaže, informacije da će se Tomašić ili netko drugi iz HSP-a ispričati zastupnicima zbog takvih neprimjerenih izjava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙