FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prve reakcije stranaka na izbor Z. Milanovića za predsjednika SDP-a

ZAGREB, 2. lipnja 2007. (Hina) - U prvim reakcijama na izbor Zorana Milanovića za predsjednika SDP-a na današnjoj izbornoj konvenciji SDP-a, član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je kako je HDZ-u svejedno tko je novi predsjednik SDP-a jer će HDZ pobijediti na parlamentarnim izborima 2007. godine.
ZAGREB, 2. lipnja 2007. (Hina) - U prvim reakcijama na izbor Zorana Milanovića za predsjednika SDP-a na današnjoj izbornoj konvenciji SDP-a, član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je kako je HDZ-u svejedno tko je novi predsjednik SDP-a jer će HDZ pobijediti na parlamentarnim izborima 2007. godine.

"Izbor Milanovića najbolje odgovara HDZ-u zato što ni gospodin Milanović, kao ni ostalo troje kandidata nema hrabrosti, sposobnosti ni ideja za vođenje države", izjavio je novinarima Jandroković u prostorijama središnjice HDZ-a.

Dodao je kako "Milanović predlaže socijalističkog ekonomistu (Ljubu Jurčića) koji je svoju nesposobnost dokazivao pune dvije godine u Račanovoj Vladi, a koju su birači poslali u oporbu zbog nesposobnosti, neodlučnosti i nekompetentnosti".

Predsjednik HSP-a Anto Đapić, u telefonskoj izjavi Hini čestitao je Zoranu Milanoviću na izboru za predsjednika SDP-a, ocjenjujući da je pred njim sigurno veliki posao, s obzirom na velika očekivanja njegove baze.

Naglasio je kako mu je drago da je izbor SDP-ova predsjednika konačno dovršen, budući da se, kako je kazao, "u posljednjih nekoliko mjeseci vodila neviđena promidžba koja je pokrivala veliki medijski prostor". "Bio je to hendikep za ostale političke stranke. Nadam se da će sada doći do smirivanja medijskog prostora i da će kampanja za parlamentarne izbore ući u jednu normalniju fazu", dodao je Đapić.

Potpredsjednik HSS-a Božidar Pankretić u telefonskoj izjavi Hini rekao je kako je Zoran Milanović jedan od rijetkih političara koji ne dolazi iz 90-tih godina, ujedno mu upućujući čestitku na izbornom uspjehu.

Pankretić smatra da nastupaju određene generacijske smjene i to drži pozitivnim. Očekuje da slijedi profiliranje ukupne hrvatske političke scene.

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić izrazila je zadovoljstvo što je "SDP privelo kraju taj posao (izbor predsjednika)" te je izrazila nadu da će ta stranka sada krenuti novim tempom prema parlamentarnim izborima.

Dodala je kako HNS ostaje na istim pozicijama, da i dalje postoji mogućnost suradnje sa SDP-om te kako se nada da će suradnja napredovati.

Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić u izjavi Hini ocijenila je da "Milanović donosi novu generaciju i smjenu starih", što je, kako smatra, "definitivno novi SDP".

Adlešić je čestitala novom predsjedniku SDP-a na izboru i samoj stranci, napomenuvši da je stranka "posao izbora odradila maksimalno odgovorno i bez incidenata".

Predsjednik IDS-a Damir Kajin u izjavi Hini ocijenio je kako "Milanović može dobiti parlamentarne izbore iako je sigurno da ih HDZ neće izgubiti bez borbe pa tek počinje prava izborna bitka".

Kajin drži da je nakon izbora u SDP-u važno da ne dođe do pukotina u toj stranici, u situaciji kada je jedna struja pobjednik, a druga poražena. Za Milana Bandića rekao je da će morati pričekati neku novu priliku, no, kako smatra, novo vodstvo SDP-a mora Bandića prikloniti na svoju stranu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙