FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zoran Milanović novi predsjednik SDP-a (duža verzija)

ZAGREB,2. lipnja(Hina) - Zoran Milanović novi je predsjednik SDP-a, odlučila je večeras većina SDP-ovih delegata na izvanrednoj izbornoj konvenciji stranke.
ZAGREB,2. lipnja(Hina) - Zoran Milanović novi je predsjednik SDP-a, odlučila je večeras većina SDP-ovih delegata na izvanrednoj izbornoj konvenciji stranke.

Milanović je u drugom krugu glasovanja dobio 828 glasova, a njegova protukandidatkinja Željka Antunović 675 glasova.

Novi predsjednik SDP-a Milanović je u obraćanju delegatima, koji su njegovo proglašenje popratili gromoglasnim pljeskom, istaknuo kako će SDP voditi kao tim koordinatora i prijatelja.

Izborni proces u stranci ocijenio je demokratičnim, te pozvao članove SDP-a da - kako je kazao - "krenu dalje u izbornu pobjedu nad HDZ-om, onako kako bi to htio Ivica Račan, da okupljamo, a ne razdvajamo".

"Iznimno sam ponosan na kampanju, na sve nas, i Željku, i Milana i Tonina", kazao je Zoran Milanović, dodavši da će se držati svake svoje riječi izgovorene u kampanji za predsjednika SDP-a.

"Nema predaje, nema prijevare, idemo dalje", rekao je.

Željka Antunović izjavila je novinarima da će s novim predsjednikom SDP-a surađivati kao i s Račanom.

"Ja jesam u SDP-ovu timu, jedino ako me ne makne iz tog tima. U SDP-u ti timovi postoje već dugo i radimo svi zajedno", odgovorila je Antunović na novinarski upit hoće li biti u SDP-ovom izbornom timu.

Kazala je i kako nije razočarana ishodom stranačkih izbora, ocjenivši da je svoj posao odradila korektno, a da je na delegatima danas bilo da odluče o budućnosti SDP-a.

Na novinarski upit jesu li delegati izabrali dobar put za SDP, odgovorila je kako je "način na koji se u SDP-u kandidiralo, na koji je vođena kampanja, i na koji se biralo, (to) za SDP najbolji put".

Na pitanje o njezinoj budućnosti u stranci, Antunović je podsjetila da ostaje zamjenica predsjednika SDP-a, budući da je na tu dužnost izabrana na redovitoj stranačkoj konvenciji.

Tijekom proglašenja izbornih rezultata na pozornici su bili svi predsjednički kandidati - Milanović, Antunović, te Milan Bandić i Tonino Picula koji su iz izborne utrke ispali u prvom krugu.

Predsjednik izborne komisije Josip Leko, koji je pročitao rezultate i proglasio pobjednika, naglasio je da su stranački izbori provedeni bez ijednog prigovora, te zahvalio delegatima izborne konvencije SDP-a na iskazanom zajedništvu. "Pobijedila je demokracija u SDP-u", kazao je Leko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙