FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ponedjeljak poznati kandidati za predsjednika SDP-a

ZAGREB, 12. svibnja 2007. (Hina) - Kandidati za vodeće mjesto SDP-a i njihovi predlagači trebali bi biti poznati u ponedjeljak, doznaje se danas u toj stranci.
ZAGREB, 12. svibnja 2007. (Hina) - Kandidati za vodeće mjesto SDP-a i njihovi predlagači trebali bi biti poznati u ponedjeljak, doznaje se danas u toj stranci.

Glasnogovornica SDP-a Gordana Grbić rekla je Hini da županijske organizacije SDP-a još danas mogu središnjici dostaviti kandidature i delegate, koji će 2. lipnja na izvanrednoj izbornoj konvenciji birati predsjednika stranke.

Kandidature će 19. svibnja utvrđivati Glavni odbor SDP-a, koji može propustiti sve aspirante ili samo jednog. U SDP-u očekuju se da će najvjerojatnije biti propuštene sve kandidature.

Osim kandidata, koje predlažu općinski i gradski odbori, kandidature mogu biti istaknute i na konvenciji, uz prikupljenih 50 potpisa delegata.

Dosad su poznata tri kandidata, koji su javno istaknuli svoje kandidature, a to su Željka Antunović, Zoran Milanović i Tonino Picula. Gradski i općinski odbori predložili su Milana Bandića, Zlatka Komadinu i Zvonimira Mršića, no oni se trebaju izjasniti prihvaćaju li kandidature.

Da bi netko od kandidata bio izabran za predsjednika SDP-a mora dobiti natpolovičnu većinu glasova delegata. Ne dobije li nitko od njih tu većinu, dva kandidata s najviše glasova prelaze u drugi krug. Ako ni u drugom krugu nitko od kandidata ne dobije dovoljno glasova, u roku od 40 dana ide se na nove izbore, na kojima se ti kandidati više ne mogu kandidirati.

Novi predsjednik SDP-a, kojeg će na izvanrednoj konvenciji birati 1637 stranačkih delegata ostaje na toj dužnosti do redovite izborne konvencije, koja se održava u roku od šest mjeseci nakon parlamentarnih izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙