FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 1. lipnja

ZAGREB, 1. lipnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 1. lipnja.
ZAGREB, 1. lipnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 1. lipnja.

ŠIBENIK - Tradicionalno, 11. po redu, Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva bit će svečano otvoreno u hotelskom naselju "Solaris" u Šibeniku. Prvog dana savjetovanja održat će se tribina "Pitajte Vladu Republike Hrvatske", na kojoj će poduzetnici postavljati pitanja dužnosnicima Vlade i ministarstava koja provode programe poticanja. Na savjetovanju, koje se održava i 2. lipnja, bit će niz tema vezanih za razvoj konkurentnosti i izvoza malih i srednjih poduzeća. Bit će predstavljena i Biblioteka Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva "Marketing za poduzetnike", kao i nova informativna brošura sa podacima o svim poticajima za poduzetnike koje im nude Vlada, resorna ministarstva i specijalizirane državne institucije. Također će biti dodijeljene nagrade najboljim poduzetnicima. (otvaranje u 9,30 sati Solaris, hotel Ivan, konferencija za novinare u 11 sati)

ZAGREB - Prvi sastanak stranaka Okvirnog sporazuma o slivu rijeke Save održat će u Zagrebu uz sudjelovanje resornih ministara iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, a sastankom će predsjedati hrvatski ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta. Po završetku sastanka održat će se konferencija za novinare. Glavni ciljevi Sporazuma su uspostava međunarodnog režima plovidbe na Savi uz osiguranje uvjeta sigurne plovidbe, uspostava održivog upravljanja vodama, poduzimanje mjera za sprječavanje ili ograničavanje opasnosti te obnova i razvitak plovidbe Savom. (13,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1)

ZAGREB - Institut za javne financije organizira okrugli stol 'Kako da javne financije budu zaista javne?', na kojem će biti predstavljeni rezultati istoimenog istraživanja provedenog u Hrvatskoj, Makedoniji i Ukrajini, gdje su istraživači pokušali ustanoviti na koje načine i u kojoj mjeri građani mogu ostvariti kontrolu nad javnim financijama (10 sati, Hotel Palace, Strossmayerov trg 10).

ZAGREB - Prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj isplaćena za ožujak ove godine iznosila je 4.788 kuna, što u odnosu na veljaču predstavlja nominalni rast od 3 posto, a realni za 2,4 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. U usporedbi s prosječnom neto plaćom isplaćenom za ožujak prošle godine, prosjek za treći ovogodišnji mjesec bio je nominalno veći za 4 posto, a realno za 2,2 posto. Prema djelatnostima, najviša prosječna neto plaća za ožujak ove godine isplaćena je zaposlenima u zračnom prijevozu i iznosila je 8.379 kuna. Istodobno je najniža prosječna neto plaća za ožujak, u iznosu od 2.525 kuna isplaćena u proizvodnji odjeće, doradi i bojanju krzna.

ZAGREB - Zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima na kraju travnja bile su 1,4 posto niže u odnosu na stanje s kraja ožujka, dok su u usporedbi sa zalihama na kraju travnja prošle godine veće za 2,4 posto, prvi su rezultati koje je objavilo Državni zavod za statistiku. Promatrano prema područjima djelatnosti, na mjesečnoj razini, odnosno u travnju prema ožujku, zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima u rudarstvu i vađenju manje su za 1,1 posto, a u prerađivačkoj industriji, koja u strukturi fizičkog obujma zaliha ima udio 95,43 posto, smanjene su za 1,4 posto. Na godišnjoj razini zalihe su u prerađivačkoj industriji povećane za 2,3 posto, dok su u rudarstvu i vađenju istodobno veće za 7,2 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙