FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 28. svibnja 2007. (Hina) - Pregled događaja do 12,30 sati:
ZAGREB, 28. svibnja 2007. (Hina) - Pregled događaja do 12,30 sati:

ZUERICH - Predsjednik Fife Sepp Blatter najavio je zabranu igranja međunarodnih nogometnih utakmica na nadmorskim visinama iznad 2.500 metara. "Izvršni odbor Fife razmotrio je prijedlog Medicinske komisija o zabrani igranja na nadmorskim visinama iznad 2.500 metara, te smo odlučili djelovati jer je u pitanju zdravlje nogometaša i 'fair-play'. Naime, igranje na visokoj nadmorskoj visini stavlja u neravnopravan položaj gostujuće momčadi. Znam da će ovaj potez imati brojne protivnike, posebice u Južnoj Americi, ali Fifa mora reagirati kad je u pitanju zdravlje igrača", izjavio je Blatter u nedjelju nakon sjednice IO Fife. Među zemljama koje će najviše biti pogođene ovom odlukom su Bolivija, Ekvador i Kolumbija. Bolivijska reprezentacija svoje domaće susrete igra u La Pazu na 3.600 metara nadmorske visine. Ekvador domaće utakmice igra u glavnom gradu Quitu na 2.800 metara nadmorske visine i nije izgubio na domaćem terenu već skoro šest godina. Kolumbijska Bogota leži na 2.700 metara nadmorske visine, no Kolumbija često svoje domaće susrete igra u sparnoj atmosferi lučkog mjesta Barranquilla.

KOŠICE - Na Prvom svjetskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe, koje se održava u slovačkim Košicama, hrvatska ženska ekipa osvojila je srebrnu medalju. Prvo mjesto osvojile su Rumunjke s porušenih 1906 čunjeva. Hrvatice su bile druge sa samo pet čunjeva zaostatka. Treće mjesto osvojile su Njemice sa 1821 porušenim čunjom. Za Hrvatsku su igrale, u kategoriji B1 Petra Desa (479 čunjeva), u kategoriji B2 Evica Šerfez (691 čunj) i u kategoriji B3 Ruža Markešić (731 čunj). Naše su igračice već osigurale nastup u finalu pojedinačne konkurencije koje se održava u srijedu.

MILANO - Trener AC Milana Carlo Ancelotti izjavio je da bi za tri godine želio preuzeti talijansku nogometnu reprezentaciju. "Kad završim posao u AC Milanu želio bih preuzeti talijansku reprezentaciju. No, to dolazi u obzir tek nakon 2010. godine", kazao je danas Ancelotti, koji je prošli tjedan sa AC Milanom osvojio naslov europskih prvaka.

NEW YORK - Rezultati doigravanja košarkaške NBA lige:

Finale Istočne konferencije -

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 88:82

(Detroit vodi 2:1 u pobjedama)

LISABON - Nogometaši Sportinga iz Lisabona osvojili su portugalski Kup, jer su u finalu sa 1-0 svladali Belenenses. Pogodak za 14. Sportingov Kup postigao je Liedson (88).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙