FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeli Dani vina u "Županiji Zrinskih - Urbanovo 2007"

SVETI URBAN, 25. svibnja 2007. (Hina) - Na Međimurskoj vinskoj cesti danas su svečano otvoreni 7. dani vina u Županiji Zrinskih- Urbanovo 2007.".
SVETI URBAN, 25. svibnja 2007. (Hina) - Na Međimurskoj vinskoj cesti danas su svečano otvoreni 7. dani vina u Županiji Zrinskih- Urbanovo 2007.".

Svrha te priredbe je popularizirati poznatu Međimursku vinsku cestu i blagodati vinorodnog dijela Međimurja, naglasio je za otvorenja Dana vina međimurski župan Josip Posavec. Urbanovo traje do 3. lipnja i trebalo bi iznjedriti šipon kao međimursku marku vina, odnosno prepoznatljiv turistički proizvod, dodao je.

Kampanju smo počeli agresivno kako bi međimurska vina i proizvođači službeno dobili potvrdu za marku vina jer su to i zaslužili, istaknuo je Boris Novak, predsjednik Udruge vinogradara i vinara Međimurske županije "Hortus Croatiae". Šipon je stoljećima međimurska autohtona vinska sorta, dodao je, rekavši kako im je nakana od vina 50-ak proizvođača s geografskim podrijetlom stvoriti svojevrstan turistički proizvod.

Županija oko milijun i pol kuna ulaže u subvencije za okrupnjivanje vinogradarskih posjeda, nabavu protugradnih mreža i sadnju novih vonograda, istaknuo je župan Josip Posavec.

U deset dana Urbanova održat će se brojni stručni okrugli stolovi, a za posjetitelje Vinske ceste organizirani su Dani otvorenih vrata vinskih podruma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙