FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kutina: otvoreni "Vinski dani"

KUTINA, 23. svibnja 2007. (Hina) - U Kutini su večeras otvoreni "Vinski dani", a u sklopu njih 14. izložba vina izvornih hrvatskih sorata i vina unutrašnje Hrvatske.
KUTINA, 23. svibnja 2007. (Hina) - U Kutini su večeras otvoreni "Vinski dani", a u sklopu njih 14. izložba vina izvornih hrvatskih sorata i vina unutrašnje Hrvatske.

Stopedeset proizvođača iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Srbije predstavilo je 228 uzoraka, kazala je u ime organizatora Udruge vinogradara i voćara Moslavine "Lujo Miklaužić" predsjednica Biserka Stojić.

Zlatna medalja dodijeljena je za 43 uzorka, srebrna za 113 i brončana za 30, a šest je dobilo priznanja.

Među dobitnicima zlatne medalje najviše bodova dobilo je vino škrlet Borisa Mesarića iz Kutine, a među ostalim izvornim hrvatskim sortama muškat momjanski Rine Prelca iz Momjana.

U mješavini bijelih sorata najuspješniji je uzorak vinogradara Marijana Vlaheka iz Kutine, a među ostalim sortama merlot Vinarije Negotino iz Makedonije. Prvu nagradu za naljepnicu na boci za vino škrlet primio je Ivica Florijanić iz Potoka, a rješenje je zagrebačkog dizajnera Jenija Vukelića.

Tijekom izložbe, koja traje do nedjelje, 27. svibnja, uz ostalo će biti održana terenska nastava u Vinariji Mikša u Repušnici, na kojoj će studenti zagrebačkog Agronomskog fakulteta slušati o klonskoj selekciji izvorne moslavačke sorte škrlet.

Pokrovitelji izložbe su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Sisačko-moslavačka županija i grad Kutina, a glavni sponzor kutinska Petrokemija d.d.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙