FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 23. svibnja

ZAGREB, 23. svibnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 23. svibnja.
ZAGREB, 23. svibnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 23. svibnja.

OXFORD - Hrvatski premijer Ivo Sanader posjetit će Sveučilište u Oxfordu gdje će održati govor u Centru za europske studije (17.00 sati). Predviđen je i razgovor hrvatskog premijera s lordom Chrisom Pattenom i studentima dodiplomskih i poslijediplomskih studija.

ZAGREB - Amnesty International Hrvatska organizira konferenciju za novinare u povodu objavljivanja godišnjeg izvještaja Amnesty Internationala. Na konferenciji će govoriti Milena Beader, direktorica Amnesty internationala Hrvatska (11.00 sati, prostorije Centra za ljudska prava, Kralja Držislava 6)

HONG KONG - Hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović nastavlja službeni posjet Kini. U srijedu će posjetiti Hong Kong gdje će se susresti s glavnim tajnikom Posebnog administrativnog područja Hong Konga Rafaelom Huijem. Tijekom posjeta Hong Kongu ministrica će uručiti Gordonu Wuu, počasnom konzulu RH u Hong Kongu, odličje Reda Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića koje je dodijelio hrvatski predsjednik Stjepan Mesić za osobit doprinos razvoju trgovinskih, kulturnih i drugih veza u području turizma između Hrvatske i Hong Konga.

BEOGRAD - Sudsko vijeće Specijalnog suda za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu izreći će u srijedu presudu trinaestorici optuženih za ubojstvo premijera Zorana Đinđića 12. ožujka 2003. godine.

Za ubojstvo premijera Đinđića, ubijenoga u dvorištu zgrade Vlade Srbije u Beogradu, optuženi su Milorad Ulemek Legija, bivši zapovjednik Jedinice za specijalne operacije (JSO) MUP-a Srbije, tzv. Crvenih beretki, pripadnik te postrojbe Zvezdan Jovanović, optužen da je iz snajperske puške ubio premijera i teško ranio njegovog tjelohranitelja Milana Veruovića te još nekoliko pripadnika JSO-a, kao i pripadnika kriminalnog "zemunskog klana", od kojih su petorica još u bijegu.

BEOGRAD - Skupština Srbije bit će domaćin Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (PSVE) od 23. do 25. svibnja, u okviru predsjedanja Srbije Odborom ministara VE-a od svibnja do studenog ove godine.

Predsjednik Parlamentarne skupštine Vijeća Europe (VE) Rene van der Linden koji dolazi u srijedu u službeni posjet Beogradu sastat će se s najvišim srbijanskim dužnosnicima - s predsjednikom i premijerom Srbije Borisom Tadićem i Vojislavom Koštunicom, kao i s ministrom vanjskih poslova Vukom Jeremićem.

Glavne teme razgovora s srbijanskim dužnosnicima u Beogradu bit će daljnja integracija Srbije, status Kosova kao i suradnja s Haaškim tribunalom.

BRUXELLES - Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy sastat će se s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Robert Koren

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Večer: Darko Vlahović

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙