FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet, za ponedjeljak, 7. svibnja

ZAGREB, 6. svibnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 7. svibnja.
ZAGREB, 6. svibnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 7. svibnja.

BEČ - Prvi dan dvodnevnog radnog posjeta Austriji predsjednika RH Stjepana Mesića, tijekom kojeg će se sastati s austrijskim predsjednikom Heinzom Fischerom, kancelarom Alfredom Gusenbauerom i predsjednicom parlamenta Barbarom Premmer.

U utorak će se Mesić susresti s predstavnicima gradišćanskih Hrvata i hrvatskih udruga u Austriji te zajedno s Fischerom sudjelovati na otvaranju austrijsko-hrvatskog foruma, gdje će govoriti o gospodarskim odnosima dviju zemalja.

ZAGREB - Konferencija pod nazivom "Zajedno prema NATO-u" u organizaciji hrvatskog Instituta za međunarodne odnose, albanskog Instituta za demokraciju i mirenje i makedonskog Centra za strategijska istraživanja i dokumentaciju.

BEOGRAD - U Specijalnom sudu za ratne zločine nastavlja se ponovljeno suđenje pripadnicima nekadašnje Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne jedinice "Leva Supoderica" optuženima za ratni zločin na Ovčari 1991.

BEOGRAD - Prvi put nakon 14. veljače kada je konstituirana trebala bi se sastati Skupština Srbije i izabrati predsjednika i potpredsjednike, kao i ostale parlamentarne organe.

STOCKHOLM - Posebni izaslanik UN-a Martti Ahtisaari održat će konferenciju za novinare na temu budućnosti Kosova.

BOGOTA - Početak južnoameričke turneje američkog državnog podtajnika Johna Negropontea, koji će tijekom tjedna posjetiti Kolumbiju, Ekvador, Peru i Panamu, kako bi razgovarao o trgovinskim sporazumima, energetskim pitanjima i regionalnoj suradnji (do 12.05.)

STOCKHOLM - Susret švedskog i iranskog ministra vanjskih poslova Carla Bildta i Manouchehra Mottakija.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Vladimir Lulić

Prijepodne: Slavoljub Leko

Poslijepodne: Sonja Djerasimović, Srđan Baković

Večer: Domagoj Janković

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: vpdeskŽhina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙