FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bijela kuća okrivljuje Talibane za civilne žrtve u Afganistanu

WASHINGTON,21. svibnja(Hina) - Bijela kuća je u nedjelju je izrazila zabrinutost zbog rasta broja civilnih žrtava u Afganistanu, za koji je okrivila talibanske borce.
WASHINGTON,21. svibnja(Hina) - Bijela kuća je u nedjelju je izrazila zabrinutost zbog rasta broja civilnih žrtava u Afganistanu, za koji je okrivila talibanske borce.

"Morate imati na umu kako je dio strategije neprijatelja s kojim se borimo - ugroziti civile", kazao je glasnogovornik Bijele kuće Tony Fratto.

Američke i snage NATO-a nastoje slomiti proljetnu ofenzivu Talibana, no deseci civila ubijeni su posljednjih tjedana u tim operacijama, prema navodima afganistanskih dužnosnika.

"Tragično je što u naporima da pružimo mir i sigurnost toj zemlji, neborci i djeca umiru ili bivaju ranjeni u tim aktivnostima", rekao je Fratto novinarima i dodao kako SAD ne žele vidjeti bilo kakvo smanjenje podrške civilnog stanovništva u Afganistanu.

Rastući broj civilnih žrtava u Afganistanu nalazi se na dnevnom redu razgovora predsjednika Georgea W. Busha s glavnim tajnikom NATO-a Jaaap de Hoop Scheferoom, koji je u nedjelju poslijepodne doputovao u Crawford.

Na radnoj večeri, na ranču predsjednika Busha u Crawfordu, sudjelovali su uz De Hoop Schefera i američka državna tajnica Condoleezza Rice i ministar obrane Robert Gates.

Razgovori Bush - Scheffer nastavljaju se u ponedjeljak, kada će dvojica čelnika održati i zajedničku konferenciju za novinare.

Osim o Afganistanu, dvojica čelnika razgovarati će i o planiranom američkom raketnom štitu u istočnoj Europi, kojem se protivi Rusija, o budućoj vlasti na Kosovu i daljnjem proširenju NATO-a, najavljeno je iz Bijele kuće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙