FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Dodijeljene nagrade za korporativnu filantropiju

ZAGREB, 18. svibnja 2007. (Hina) - Zagrebačka banka, Holcim i Brodomerkur prve su tvrtke dobitnici nagrada za korporativnu filantropiju u Hrvatskoj, koja im je dodijeljena u petak na svečanosti u zagrebačkom Europskom domu.
ZAGREB, 18. svibnja 2007. (Hina) - Zagrebačka banka, Holcim i Brodomerkur prve su tvrtke dobitnici nagrada za korporativnu filantropiju u Hrvatskoj, koja im je dodijeljena u petak na svečanosti u zagrebačkom Europskom domu.

Svečanosti dodjele nagrada koje dobivaju tvrtke koje provode uspješne programe korporativne filantropije i društveno odgovornog poslovanja nazočili su brojni predstavnici poslovnog sektora i nevladinih udruga te potpredsjednica vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor kao izaslanica predsjednika hrvatske vlade Ive Sanadera.

U sklopu projekta dodijeljena je nagrada za najbolju pojedinačnu korporativnu donaciju u 2006. godini, koju je dobila Zagrebačka banka za donaciju udruzi Krijesnica koja pomaže djeci i obiteljima djece oboljele od malignih bolesti, nagrada za najbolji program korporacijskog doniranja 2006. godine, koja je pripala tvrtki Holcimu te posebna nagrada za doprinos filantropiji u Hrvatskoj u 2006. godini, koju je zaslužio splitski Brodomerkur donacijom Županijskoj ligi protiv raka.

"Ovaj projekt još je jedna u nizu potvrda velikih promjena u kojima poslovni sektor preuzima dio uloge javnog sektora, izdvajajući dio zarađenog novca za vlastite razvojne projekte, projekte socijalnog zapošljavanja ili neprofitnog poduzetništva", rekla je Kosor, koja je u ime vlade, kao pokrovitelja dodjele nagrada, predala nagrade predstavnicima tvrtki dobitnica.

Društveno odgovorno poslovanje i poslovna etika termini su s kojima se sve češće susrećemo i koji postaju sve važniji dio poslovne politike tvrtki, rekao je nazočnima na svečanosti dodjele nagrada zamjenik voditelja Misije američkog veleposlanstva u Zagrebu Gregory Delawie.

"Kad nam društvo omogući stjecanje goleme dobiti, onda je nužno dio te dobiti vratiti društvu", citirao je Delawie riječi Andrewa Carnegija, američkog industrijalca škotskog podrijetla i jednog od najpoznatijih filantropa svih vremena.

U Hrvatskoj je korporativna filantropija još nerazvijena, jer mnoge tvrtke nisu svjesne prednosti doniranja pa je cilj tog projekta, koji podržava američka vlada, potaknuti razvijanje te svijesti u tvrtkama, jačanje potpore organizacijama civilnog društva i razvijanje suradnje između civilnog društva i korporativnog sektora.

Udruga Donacije.info upravlja istoimenom web stranicom, središnjim mjestom za doniranje u Hrvatskoj. Misija udruge je omogućiti humanitarnim organizacijama i drugim tražiteljima donacija predstavljanje na jednom mjestu i olakšati donatorima informiranje o raznim mogućnostima doniranja.

Podrška projektu nagrade Donacije.info dio je USAID-ova Programa potpore hrvatskim nevladinim udrugama (CroNGO) koji je usmjeren na jačanje nevladinih udruga u području financijske održivosti, organizacijskih kapaciteta i umrežavanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙