FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GfK: obvezne srednje škole podupire 78 posto ispitanika

ZAGREB, 16. svibnja 2007. (Hina) - Prijedlog obvezne srednje škole za svu djecu podupire 78 posto ispitanika, podatak je do kojega je došao anketom Centar za istraživanje tržišta - GfK Croatia.
ZAGREB, 16. svibnja 2007. (Hina) - Prijedlog obvezne srednje škole za svu djecu podupire 78 posto ispitanika, podatak je do kojega je došao anketom Centar za istraživanje tržišta - GfK Croatia.

Po toj anketi koja je obuhvatila 1000 ispitanika starijih od 15 godina, a provedenoj telefonski u kućanstvima krajem travnja i početkom svibnja, 12 posto je ispitanika odgovorilo da im je svejedno, 9 posto se protivi obveznom nastavku školovanja u srednjoj školi te jedan posto je odgovorilo da ne zna.

Potporu produljenju obveznog školovanja daju više žene - 81 posto, nego muškarci - 73 posto.

Najmlađi ispitanici, oni od 15 do 24 godine, u 26 posto slučajeva ne podupiru prijedlog o obveznoj srednjoj školi. Ispitanici stariji od 55 godina podupiru - 73 posto, slijede osobe od 25 do 34 godine s - 80 posto. Najviše pobornika nastavka obveznog školovanja ima među osobama između 35 i 54 godine - 83 posto.

Najviše je zagovornika produljenja školovanja među građanima u Dalmaciji - 84 posto, slijede Zagreb s okolicom - 80 posto, pa Slavonija i Lika, Kordun, Banovina - 79 posto, sjeverna Hrvatska sa 73 posto i tek na kraju su ispitanici iz Istre, Primorja i Gorskoga kotara - gdje ih je samo 69 posto za nastavak obveznog školovanja.

Produljenje obveznog školovanja više podupiru osobe koje imaju KV, VKV stupanj ili imaju srednju školu od 3 razreda - 85 posto. Ispitanici sa završenom srednjom školom ili gimnazijom u 80 posto slučajeva smatraju da treba produljiti obvezno obrazovanje. S druge strane, osobe samo sa završenom osnovnom školom, isto kao i one s najvišim stupnjem obrazovanja - fakultetom, tek u 75 posto slučajeva podupiru proširenje obveznog školovanja. Za produljenje takvog obrazovanja najmanje su ispitanici s najnižim obrazovanjem, tek - 61 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙