FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 14. svibnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 14. svibnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

OSIJEK - Načelnik osječko-baranjske Policijske uprave Vladimir Faber razriješen je dužnosti i imenovan savjetnikom ministra MUP-a Ivice Kirina za poslove policije, a novim je načelnikom imenovan Faberov zamjenik Darinko Mikulić, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji MUP-a u Osijeku. Mikulićev zamjenik je Stipo Rimac, dosadašnji načelnik Ureda načelnika PU-a.

MAKARSKA - Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović na današnjoj je tiskovnoj konferenciji u Makarskoj za nedavan prelazak šest gradskih vijećnika u HDZ rekla da je to "politička trgovina i rušenje legalno izabrane gradske vlasti", a nakon toga na tiskovnoj konferenciji HDZ-a rečeno je da SDP-ova koalicija krši zakon i ponaša se nedemokratski jer odbija sazvati sjednicu Gradskog vijeća na kojoj bi se promijenila vlast. HDZ je u Gradskom vijeću imao četiri vijećnika, no njima se, prešavši u HDZ, priključilo još šest vijećnika (4 DC-HSU, jedan HČSP i jedan nezavisni) pa ih sada ta stranka ima deset, odnosno većinu u 19-članom Vijeću. Željka Antunović je izjavila kako će učiniti sve da na parlamentarnim izborima SDP pobijedi Ivu Sanadera u X. izbornoj jedinici, odnosno Dalmaciji, u kojoj predsjednik HDZ-a ima jako uporište.

ZAGREB - Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravu Antun Palarić izjavio je da je tijelo kojem je na čelu sazvalo sjednicu Gradskog vijeća Makarske, jer se na takav zahtjev skupine vijećnika oglušio predsjednik Gradskog vijeća, ali i makarski gradonačelnik. "To je uobičajena procedura. Sve je učinjeno po zakonu i tu nema nikakve drame", izjavio je Palarić večeras za Hinu.

SPLIT - Saborski zastupnik SDP-a Marin Jurjević danas je na poziv općinskog državnog odvjetnika dao izjavu o "slučaju Brodosplit" jer ga je državni odvjetnik pozvao na temelju kaznene prijave zbog "širenja lažnih i uznemiravajućih glasina" što su ju protiv njega podnijeli bivši predsjednik Uprave Brodosplita Goran Vukasović, njegov zamjenik Ante Luetić i broker Drago Maček. Jurjević je izjavu državnom odvjetniku davao oko pola sata, a nakon izlaska novinarima je, odbivši reći o čemu je razgovarao s državnim odvjetnikom, kazao kako je ta kaznena prijava apsurdna i cinična i da ga odvjetnici koji brane osumnjičenike u "aferi Brodosplit" žele prestrašiti.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader opovrgnuo je danas informacije iz nekih medija da Središnji državni ured za razvojnu strategiju razmatra prijedlog po kojem bi se problem novih umirovljenika, umjesto postupnog usklađivanja njihovih mirovina, rješavao jednokratnim dodatkom u iznosu od 50 do 250 kuna. "Takav prijedlog ne postoji. To nije istina", izjavio je premijer u emisiji Hrvatskog radija "Kako vlada Vlada".

ZADAR - Zadarska policija uhitila je trojicu građana sa zadarskog područja zbog sumnje da su počinili kažnjivo djelo zlouporabe droga. Uhićeni su kad je policija nakon ponoći na autocesti A-1 zaustavila osobni automobil zadarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak, i u kojem su se još nalazili 24-godišnjak i 21-godišnjak. U vozilu je pronađen paketić s manjom količinom heroina, 19 grama kokaina i pištolj. Nad njima je provedena kriminalistička obrada nakon koje su uz kaznenu prijavu sprovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, izvijestila je danas zadarska Policijska uprava.

ZAGREB - Hrvatska naftna kompanija INA neće mijenjati maloprodajne cijene većine naftnih derivata, a od sutra bi mogao poskupiti i to za oko 1,5 posto samo motorni benzin Super Plus 98, neslužbena je informacija koju u Ini danas službeno nisu htjeli ni potvrditi ni opovrgnuti. Naime, iz Ine su poslije podne tek najavili da više neće objavljivati priopćenja o promjenama cijena naftnih derivata. U Ini to pravdaju činjenicom da samo INA službeno putem medija objavljuje promjenu cijena, dok to, kažu, ne čini ni jedna druga naftna tvrtka u Hrvatskoj.

ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije podijelilo je danas 27,7 milijuna kuna iz Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija, a novac je dobilo 131 lokalnih radijskih i 20 televizijskih postaja. Ovisno o prijavljenim projektima radijske postaje dobile su od 35 tisuća do 200 tisuća kuna, a televizijske od 358 tisuća do 900 tisuća kuna. Na natječaj se prijavilo svih 20 lokalnih televizija i 131 lokalna radio postaja, priopćilo je Vijeće. Vijeće je oko 210 tisuća kuna dodijelilo i Hrvatskoj udruzi radija i novina (HURIN) za Međunarodni znanstveni skup "Društvo i tehnologija", a za obrazovanje tonskih realizatora 140 tisuća kuna.

ZAGREB - Kartu za vožnju javnim gradskim prijevozom ZET-a Zagrepčani će od danas moći kupovati osim u tramvaju, autobusu i uspinjači i SMS porukom sa svog mobilnog uređaja VIPnet, T-Mobile i TELE2 operatera, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u ZET-u. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i direktor ZET-a Ivan Tolić istaknuli su da je Zagreb drugi grad u Europi, iza Helsinkija, koji svojim građanima omogućuje takvu uslugu.

ZAGREB - Zagrebački Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje izvijestio je da je započeo isplatu pomoći za opremu novorođenog djeteta. Navedenu pomoć primit će korisnici koji su pravo na pomoć za opremu novorođenog djeteta ostvarili u mjesecu travnju 2006. i travnju 2007. Uplata je izvršena i za korisnike koji su to pravo ostvarili u 2005., navodi se u priopćenju. Rok za podnošenje zahtjeva korisnika prava na pomoć za opremu novorođenog djeteta je šest mjeseci od dana rođenja djeteta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙