FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Štrajk zaposlenika DT-a u Njemačkoj ušao u novi tjedan

BERLIN, 14. svibnja 2007. (Hina/dpa) - Približno 15.000 zaposlenika u Deutsche Telekomu (DT) u ponedjeljak nije radilo kako je štrajk u toj najvećoj europskoj telekom grupi ušao u novi tjedan.
BERLIN, 14. svibnja 2007. (Hina/dpa) - Približno 15.000 zaposlenika u Deutsche Telekomu (DT) u ponedjeljak nije radilo kako je štrajk u toj najvećoj europskoj telekom grupi ušao u novi tjedan.

"Svi ogranci su pogođeni, od pozivnih centara do usluga tehničke podrške", kazao je Ado Wilhelm, dužnosnik sindikata radnika državnih službi ver.di, koji je pozvao na štrajk u prošli petak.

Sindikat prosvjeduje protiv planova DT-a za outsourcing, odnosno preseljenje 50.000 radnih mjesta u takozvane uslužne tvrtke, gdje bi morali raditi duže a za manju plaću.

Uprava DT-a kaže da je takav potez nužan kako bi se poboljšala pozicija kompanije na matičnom njemačkom tržištu gdje vlada oštra konkurencija uslijed koje je izgubio desetine tisuća korisnika fiksne telefonije.

Glasnogovornik DT-a Christian Schwolov kazao je da je preuranjeno govoriti o utjecaju štrajka koji je tu europsku telekom grupu pogodio prvi put otkako je prije 12 godina privatizirana.

Štrajk je također pogodio tehničke pripreme vezane uz predstojeći samit skupine osam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta G8 koji će se idući mjesec održati u njemačkom Heiligendammu na Baltičkom moru.

Tehničari za komunikacije prekinuli su s radom na mjestu predviđenom za održavanje samita te u medijskom centru predviđenom za to događanje, smještenom u obližnjem gradu Kuehlungsbornu, kazali su dužnosnici sindikata.

Glasnogovornik Schwollov rekao je da se radovi na tehničkim instalacijama vode prema planu, a da će se uzeti vanjski radnici kako bi zamijenili one u štrajku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙