FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić otvorio 8. hrvatsku konferenciju o kvaliteti

BRIJUNI, , 14. svibnja 2007. (Hina) - Više od 240 sudionika iz Hrvatske i inozemstva okupilo se na 8. hrvatskoj konferenciji o kvaliteti pod nazivom "Kvaliteta kao društvena stvarnost", koja je danas počela s radom na Brijunima.
BRIJUNI, , 14. svibnja 2007. (Hina) - Više od 240 sudionika iz Hrvatske i inozemstva okupilo se na 8. hrvatskoj konferenciji o kvaliteti pod nazivom "Kvaliteta kao društvena stvarnost", koja je danas počela s radom na Brijunima.

Trodnevni skup otvorio je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić koji je istaknuo kako upravo kvalitetu gospodarstva kao i društva općenito kroz načela održivog razvitka smatra ključnim za razvoj Hrvatske.

"Nekada se pojam kvalitete vezao tek uz proizvod ili uslugu, kada su proizvođači temeljem razine kvalitete svoga proizvoda i usluge uspješno osiguravali sebi zaradu, a kupcu zadovoljstvo. Danas kada govorimo o kvaliteti, ne mislimo isključivo na poslovanje poduzeća nego na kvalitetu zdravstva ili školstva, odnosno na sveobuhvatnu kvalitetu gospodarstva i društva u cjelini", kazao je predsjednik Mesić, dodavši da je danas kvaliteta postala društvena znanost ili filozofija.

U tom smislu, smatra Predsjednik, kvalitetu života hrvatskih građana više se ne promatra površnim tumačenjima, već mjerljivim parametrima.

"Da bismo dostigli željeni standard naših građana, odnosno europski standard, moramo djelotvorno primjenjivati sustave kvalitete na svim razinama vlasti i u svim segmentima društva", poručio je Mesić istaknuvši da Hrvatska ako želi postati partner Europskoji uniji, mora početi donositi odluke efikasnije nego dosad.

Predsjednik je izrazio zadovoljstvo što je europska organizacija za kvalitetu odredila Hrvatsku kao domaćina 53. europskog kongresa o kvalitetu 2009. godine. Time je, istaknuo je, hrvatsko društvo za kvalitetu dobilo posebno priznanje, a njegova uloga će u procesima približavanja EU dobivati sve više na značenju.

Predsjednik Hrvatskoga društva za kvalitetu Božidar Ljubić istaknuo je planove tog društva u idućem razdoblju između kojih je i organizacija Europskog kongresa o kvaliteti koji će se 2009. održati u Dubrovniku.

Ljubić je naglasio da se ovom konferencijom na Brijunima želi omogućiti interdisciplinarnu raspravu o zadacima i izazovima koji očekuju Hrvatsku na putu u EU. Ocijenio je da odaziv sudionika te potpora tijela državne uprave potvrđuje veliko zanimanje u Hrvatskoj za razmjenu iskustava, ideja i znanja iz područja kvalitete koja će olakšati pripremu i sam ulazak u EU.

Na konferenciji će biti predstavljena 52 stručna rada, podijeljena u tri osnovne sekcije: razvoj kvalitete, modeli izvrsnosti i održivi razvoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙