FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska od subote, 12. svibnja do ponedjeljka, 14. svibnja

ZAGREB, 11. svibnja 2007. (Hina) - Najava događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska od subote, 12. svibnja do ponedjeljka, 14. svibnja.
ZAGREB, 11. svibnja 2007. (Hina) - Najava događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska od subote, 12. svibnja do ponedjeljka, 14. svibnja.

Subota, 12. svibnja

-----------------------------

VARAŽDIN/BEDNJA - Predsjednik Republike Stjepan Mesić nazočit će svečanosti otvaranja poduzeća "Comprom Plus d.d." gdje je predviđeno njegovo obraćanje nazočnima (Cehovska 100 u 12 sati), a nakon obilaska i izjava za medije (u 12,50 sati). Predsjednik će zatim u Bednji obići osnovnu školu "Franjo Sert" (Trg Ljudevita Gaja 15 u 14,15 sati) i nazočiti na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Bednje (14,25) na kojoj će se održati prigodno slovo. Nakon toga je predviđena izjava za medije. Predsjednik Mesić obići će i župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije (Trg sv. Marije bb u 15 sati)

PULA - Tjedan Europe završit će u Puli, gdje će ministrica vanjskih poslova Kolinda Grabar-Kitarović i šef delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Vincent Degert sudjelovati u programu izvlačenja dobitnika u nagradi EU lutrije. Zatim će razgovarati s istarskim županom Ivanom Jakovčićem i ovogodišnjim sudionicima iz programa razmjene mladih "Eurodyssee" (u 12 sati). Nakon tog susreta održat će se konferencija za novinare na kojoj će biti iznesena konačna ocjena programa EU tjedna i projekta EU busa (Istarska županija u 13 sati )

OSIJEK - Prva ovogodišnja akcija "Kupujmo hrvatsko - budimo kroativni" na kojoj će se predstaviti četrdesetak tvrtki iz Osječko-baranjske županije i devedeset tvrtki iz ostalih hrvatskih županija i po prigodnim cijenama nuditi građanima svoje proizvode (Trg Ante Starčevića od 10 do 14 sati)

PULA - U pulskom brodogradilištu "Uljanik" održat će se porinuće broda za prijevoz automobila i kamiona "Istra Ace" nosivosti 12.300 tona za naručitelja Ray car carriers. Top je četvrti brod iz serije od devet brodova ugovorenih s tvrtkom Ray shipping i drugo porinuće u "Uljaniku" od šest koliko ih je planirano ove godine (Brodogradilište "Uljanik" u 17,30 sati)

KRALJEVICA - Porinuće RO-RO i putničkog broda u brodogradilištu "Kraljevica" na naručitelja "Jadroliniju" iz Rijeke. Brod je kapaciteta 138 vozila i 1200 putnika (brodogradilište "Kraljevica" u 11 sati)

Nedjelja, 13. svibnja

---------------------------

BLEIBURG - Središnja komemoracija u povodu 62. obljetnice bleiburške tragedije održat će se u na Bleiburškom polju u Austriji. Obilježavanju spomendana Bleiburških žrtava i žrtava Križnog puta nazočit će u ime pokrovitelja Hrvatskog sabora potpredsjednik Darko Milinović, a misu zadušnicu predvodit će kardinal Josip Bozanić koji će blagosloviti novosagrađeni oltar na otvorenome, na Bleiburškom polju,

Potpredsjednik Milinović položit će vijenac kod spomenika i grobnice žrtava poraća na groblju u Dobravi, (kod Maribora u 9 sati). Središnja komemoracija će početi u 11 sati molitvom kod grobnice hrvatskih žrtava na mjesnom groblju u Unter-Loibachu te će se nastaviti procesijom do Bleiburškog polja. U 11,45 sati kardinal Bozanić blagoslovit će novoizgrađeni oltara na otvorenom, a nakon toga u 12 sati započet će misno slavlje za sve žrtve bleiburške tragedije i Križnog puta. Organizator komemoracije je Počasni bleiburški vod iz Klagenfurta.

Ponedjeljak, 14. svibnja

----------------------------------

BRIJUNI - Predsjednik Republike Stjepan Mesić svečano će otvoriti 8. hrvatsku konferenciju o kvaliteti pod nazivom "Kvaliteta kao društvena stvarnost". Organizator konferencije je Hrvatsko društvo za kvalitetu koji ovim skupom želi omogućiti interdisciplinarnu raspravu o zadacima i izazovima koji očekuju Hrvatsku na putu u Europsku uniju te o razvoju društva i gospodarstva na načelima društvene odgovornosti, održivog razvoja i kvalitete (hotel "Neptun-Istra" u 10 sati,)

SAVUDRIJA - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić posjetit će gradilište hotela "Kempinski hotel Adriatic" investitora tvrtke "Skipper Hoteli d.o.o.". U tijeku je izgradnja hotela s pet zvijezdica čije se otvaranje očekuje početkom iduće godine, 22 vile od po 500 do 1000 četvornih metara površine, svaka s grijanim bazenom, četiri rezidencijalna objekta s po pet apartmana. Ovo se ulaganje u iznosu od oko milijardu kuna smatra najvećim gospodarskim projektom u Hrvatskoj. Tom prigodom bit će najavljen i početak izgradnje golf terena na Crvenom Vrhu. (naselje "Alberi" Savudrija u 14,30 sati)

ZAGREB - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader gostovat će u emisiji Hrvatskog radija "Kako vlada Vlada" (HR, 1. program u 15,30 sati)

ZAGREB - Izaslanstvo HDZ-a na čelu s predsjednikom Ivom Sanaderom položit će vijence na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u povodu 85. obljetnice njegova rođenja (Mirogoj u 9,30 sati), a izaslanstvo Hrvatskog sabora počast će odati u 12 sati.

VELIKO TRGOVIŠĆE - Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader položit će vijenac na bistu ispred rodne kuće prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u povodu 85. obljetnice njegova rođenja (u 10,30 sati)

ZAGREB - Odbor za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora organizira tematsku sjednicu povodom Majčinog dana i dana obitelji o temi "Prava rodilja i položaj primalja" (Trg Sv. Marka 6, dvorana S. Radića u 10,30 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom predstavljanja natječaja "Prestani pušiti i pobijedi", (Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Rockfellerova u 7/1 u 11,30 sati)

ŠIBENIK - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta i šibenska gradonačelnica Neda Klarić potpisat će ugovore za projekte na šibenskim otocima (Ured gradonačelnice, Trg P. Šubića 2 u 10 sati)

ŽUPANJA - Svečanost otvorenja 14. festivala glumca koji se u vukovarsko-srijemskim gradovima Županji, Vinkovcima, Vukovaru, Iloku i Otoku održava od 12. do 21. svibnja. Na Festivalu će biti izvedeno 18 predstava koje je odabrala ovogodišnja izbornica Festivala glumca, Helena Buljan. Najboljim glumcima i glumicama te najbolje ocijenjenoj predstavi u cjelini biti će dodjeljene nagrade "Fabijan Šovagović" dok će najboljem mladom glumcu odnosno glumici do 28 godina života pripasti nagrada "Ivo Fici". Domaćini Festivala su glumci Vanja Drach i Zvonimir Torjanac, a sve predstave u službenoj konkurenciji za nagrade pratit će ocjenjivački sud u sastavu Nada Subotić, Otokar Levaj i Filip Radoš. (Kino Mladost u 20 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare uoči predstavljanja knjige Petera Galbraitha "Kraj Iraka - kako je američka nesposobnost započela beskrajni rat" (Hotel Regent Esplanade u 11 sati) , te promocija knjige (Novinarski dom u 18,30 sati)

ZAGREB - Predstavljanje II. proširenog izdanja knjige Milana Vukovića "Dr. Franjo Tuđman u sudskim dosjeima" (Palača Hrvatskog instituta za povijest, Opatička 10 u 11 sati)

ZAGREB - Upoznavanje s temama uoči sjednice Senata Sveučilišta na kojoj će biti predstavljen Etički kodeks, mjere za poticanje uključivanja zagrebačkog Sveučilišta u međunarodne programe razmjene te polazne osnove za prostorni plan zagrebačkog Sveučilišta (Rektorat Sveučilišta u Trg maršala Tita 14 u 11 sati)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙