FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brazil: Papa posjetio bivše ovisnike u rehabilitacijskom centru

GUARATINGUETA , 12. svibnja 2007. (Hina/Reuter) - Papa Benedikt XVI.posjetio je u subotu rehabilitacijski centar za bivše ovisnike o drogiu ruralnom dijelu Brazila, upozorivši tom prilikom kako bi trgovcidrogom trebali platiti vrlo visoku cijenu zbog štete koju su napravililjudima diljem Latinske Amerike.
GUARATINGUETA , 12. svibnja 2007. (Hina/Reuter) - Papa Benedikt XVI. posjetio je u subotu rehabilitacijski centar za bivše ovisnike o drogi u ruralnom dijelu Brazila, upozorivši tom prilikom kako bi trgovci drogom trebali platiti vrlo visoku cijenu zbog štete koju su napravili ljudima diljem Latinske Amerike.

"Pozivam trgovce, krijumčare i preprodavače droge da razmisle o tomu kakvu ogromnu štetu čine bezbrojnim mladih ljudima i odraslim osobama iz svih društvenih slojeva", kazao je Papa u govoru održanom u rehabilitacijskom centru "Farma nade" u mjestu Guaratingueti koje se nalazi u ruralnom dijelu Brazila.

Nekoliko tisuća bivših ovisnika dočekalo je Papu, okruženog tjelohraniteljima, mašući zastavicama i pozdravljajući ga dok se on s njima srdačno rukovao i s osmijehom ih pozdravljao.

"Bog poziva na odgovornost zbog vaših djela. Ljudsko dostojanstvo ne može biti pogaženo na ovakav način", kazao je Papa u poruci trgovcima drogom.

Franjevački su svećenici prije 25 godina osnovali Farmu nade, odlučivši pružiti utočište i pomoći osobama koje su bile ovisne o raznim vrstama droge. Danas se u komuni nalaze ovisnici iz cijeloga svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙