FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak 24. travnja

ZAGREB, 23. travnja 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 24. travnja.
ZAGREB, 23. travnja 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 24. travnja.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić nazočit će skupu "Sigurnost cestovnog prometa u Republici Hrvatskoj" (Hotel Antunović 11 sati; izjava za medije predviđena je za 11.35 sati).

ZAGREB - Sjednica Odbora za ravnopravnost spolova, na kojoj će među ostalim biti podneseno izvješće o radu pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i izvješće o radu pravobranitelja za djecu za prošlu godinu, a bit će i riječi o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o elektroničkim medijima (Hrvatski sabor, dvorana A. Starčevića, Trg sv. Marka 6, 15 sati).

ZAGREB - Sjednica Odbora za pravosuđe na kojem će, među ostalim, biti riječi o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o područjima i sjedištima sudova, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o područjima i sjedištima prekršajnih sudova, koji su u hitnoj proceduri, a bit će i podneseno izvješće o radu pučkog pravobranitelja za 2006. godinu (Hrvatski sabor, dvorana J. Draškovića, Trg sv. Marka 6, 15 sati).

ZAGREB - Sjednica Odbora za zakonodavstvo na kojoj će među ostalim biti riječi o Prijedlogu zakona o potvrđivanju memoranduma o suglasnosti između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske o provedbi vojnih vježbi i obuke i pružanju potpore države domaćina, Prijedlogu zakona o potvrđivanju ugovora o izmjeni i dopuni i pristupanju srednjoeuropskom ugovoru o slobodnoj trgovini, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o područjima i sjedištima sudova, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o područjima i sjedištima prekršajnih sudova, s konačnim prijedlozima zakona, koji su u hitnoj proceduri (Hrvatski sabor, dvorana J. Jelačića, Trg sv. Marka 6, 13 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare HSS-a i HSLS-a, na kojoj će predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić i predsjednik Regionalne organizacije HSS-a Dalmacije i saborski zastupnik Ante Markov govoriti o temi "Tko upravlja i nadzire rad državnih poduzeća" (Zrinjevac 17, 12 sati).

ZAGREB - Okrugli stol "Stavovi i potpora građana ulasku Hrvatske u Europsku uniju", koju organizira Institut za javne financije i Zaklada Friedrich Ebert. Aleksandar Štulhofer, Dragan Bagić, Ante Šalinović i Ljiljana Kaliterna Lipovčan analizirat će trenutačna očekivanja hrvatskih građana od ulaska u EU (HND, Perkovčeva 2, 12 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a u povodu objave Godišnjeg izvještaja o radu Zaklade za 2006. godinu. Novinarima će se obratiti upraviteljica Nacionalne zaklade Cvjetana Plavša - Matić (Kušlanova 27, 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Građanske koalicije Stop rizičnom spolnom odgoju. Povod konferencije je pismo Odbora Radne grupe Europskog parlamenta za reproduktivno zdravlje, HIV/AIDS i razvoj, upućeno hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću, premijeru Ivi Sanaderu i ministru obrazovanja, znanosti i sporta Draganu Primorcu, u kojem se izražava zabrinutost mogućom provedbom modula o ljudskoj spolnosti u sklopu programa zdravstvenog odgoja i obrazovanja udruge GROZD (Kralja Držislava 6, 10 sati).

ŠIBENIK - Otvorenje međunarodnog savjetovanja Humanitarno razminiranje 2007. koje se održava od 24. do 27. travnja. Na skupu će biti riječi o upotrebi strojeva u redukciji minski sumnjive površine, iskustvima minski zagađenih zemalja, a bit će i predstavljeni proizvođači strojeva za razminiranje (Hotel Ivan, 9 sati).

ZAGREB - Obilježavanje 10. obljetnice utemeljenja Vojne biskupije u Hrvatskoj Svečana akademija održat će se u Domu Hrvatske vojske (Ministarstvo obrane, Stančićeva 6, 15 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Jasna Nahtigal Lazarić

popodne: Milka Ćurković

navečer: Dubravka Dadić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙