FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu 9. svibnja

ZAGREB, 8. svibnja 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za 9. svibnja.
ZAGREB, 8. svibnja 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za 9. svibnja.

ZAGREB - Sjednica hrvatske Vlade (Trg Sv. Marka 2 u 12,45 sati).

TOPUSKO - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i predsjednik Republike Stjepan Mesić nazočit će u Topuskom svečanosti obilježavanja 62. obljetnice pobjede nad fašizmom, Dana Europe i oslobođenja Hrvatske te 63. obljetnice zasjedanja ZAVNOH-a. U sklopu svečanosti položit će se vijenci na spomenik NOB-a (Hotel "Toplice", Trg bana Josipa Jelačića 7 u 10,30 sati) te će biti održana svečana akademija na kojoj će se prigodnim govorima nazočnima u ime pokrovitelja, Hrvatskog sabora, obratiti predsjednik Vladimir Šeks i u ime Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Vesna Čulinović - Konstantinović (sportska dvorana, hotela "Toplice"). Izjave za medije predviđene su u 11,45 sati. Kako je najavljeno, proslavi će nazočiti i potpredsjednica Hrvatskog sabora Vesna Pusić, zastupnici Hrvatskog sabora s područja Županije i drugi.

KARLOVAC - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u Karlovcu će posjetiti tvrtku "Kordun" (Matka Laginje 10, u 12,30 sati), a bit će nazočan i na svečanosti isporuke 17 vatrogasnih vozila Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP), u sklopu projekta "Vatrogasna vozila za Hrvatsku 2003.-2009." (tvrtka IM Metal, Kolodvorska bb, u 14,40 sati). Izjavu za medije predsjednik Mesić dat će u 15,15 sati.

ZAGREB - Otvorenje seminara "Aktivno sudjelovanje muškaraca u borbi protiv obiteljskog nasilja", u organizaciji Glavne uprave za ljudska prava Vijeća Europe - odjela za ravnopravnost spolova i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u Hrvatskoj visokih predstavnika organizacija za zaštitu ljudskih prava i UN (Hotel International, Miramarska 24, početak seminara u 9,30 sati).

Na konferenciji za novinare će govoriti potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, zamjenica glavnog tajnika Vijeća Europe Maud de Boer-Buquicchio, pomoćnica glavnog tajnika UN-a Rachel Mayanja i drugi (Hotel International, u 10,50 sati ).

ZAGREB - Hrvatska udruga stručnjaka za zaštitu prirode i okoliša u svrhu upoznavanja i informiranja članstva, drugih udruga i medija organizira predstavljanje prijedlogu Zakona o zaštiti okoliša (Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ulica grada Vukovara 78 u 12 sati).

ZAGREB - Svečano otvorenje Međunarodnog znanstveno-stručnog skupa u povodu 400. obljetnice Nacionalne i sveučilišne knjižnice, posvećenog povijesnim aspektima nastanka i razvoja Knjižnice s uvidom u perspektive njezina razvoja i uloge u budućnosti. Cilj skupa je donijeti bitne zaključke i utvrdit konkretne smjernice vezane uz budućnost Knjižnice i knjižničarske djelatnosti uopće (NSK, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4 u 11 sati).

ZAGREB - Ministar kulture Božo Biškupić govorit će o dodjeli "Nagrade EU za kulturnu baštinu / Nagrada Europe nostre" Apoksiomenu koji je osvojio medalju u kategoriji 2. nagrade (Ministarstvo kulture, Runjaninova 2 u 11 sati).

VUKOVAR - Zavod za prostorno planiranje Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, kao nositelj izrade, pokreće javnu raspravu o Prijedlogu Prostornog plana područja posebnih obilježja višenamjenskog kanala Dunav Sava. Javna rasprava počet će 9. svibnja i trajati do 11. lipnja 2007., (Županijska 9, od 11 do 15 sati).

ZAGREB - Predstavljanje enciklopedije Croatica, urednika Nevena Budaka (Muzej Mimara u 19,30 sati).

RAB - Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina posjetit će grad Rab te s predstavnicima rabske Lučke uprave potpisati ugovor za produbljenje akvatorija luke Mišnjak, vrijedan 600.000 kuna, a s predstavnicima grada Raba sporazum o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa u vezi sa starom zgradom Doma zdravlja na Rabu (Gradska uprava, u 10 sati). Nakon toga, župan će nazočiti na svečanoj sjednici Gradskog vijeća i Poglavarstva grada Raba (Kino Rab, u 10,30 sati) te posjetiti Psihijatrijsku bolnicu Rab (Kampor, u 15 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

ujutro: Srebrenka Parlov

popodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙