FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 27. travnja 2007.(Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 27. travnja 2007.(Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

PARIZ - Francuski glumac Alain Delon, koji glumi u jednom pariškom kazalištu s Mireille Darc, zbog srčanih je tegoba i prema preporuci svog liječnika otišao na osmodnevno bolovanje, rekao je glumčev glasnogovornik, a prenosi AFP. U srijedu poslijepodne 71-godišnji glumac osjetio smetnje u predjelu srca nekoliko sati prije predstave "Mostovi u okrugu Madison" u Theatre Marigny i predstava je otkazana, precizira isti izvor. Njegov kardiolog je dijagnosticirao srčane smetnje izazvane "pretjeranim umorom" i uz odmor mu prepisao i liječenje. Zdravstveno stanje glumca ne zahtijeva hospitalizaciju i nije zabrinjavajuće, dodaje se. Delon godinama pati od kardiovaskularnih problema. Alain Delon i Mirelle Darc u kazališnoj predstavi utjelovljuju likove romana Roberta Jamesa Wallera, koje su u filmu 1995. tumačili Meryl Streep i Clint Eastwood, koji je i režirao film.

BERLIN - Dobro poznate rečenice poput njezine "ti uvijek odlučuješ kamo ćemo ići" ili njegove "a ti uvijek biraš što ćemo gledati", posve su normalne u svakoj vezi, kažu stručnjaci upozoravajući da problem predstavljaju tek kad se iz pritužbe na konkretnu situaciju pretvore u dokazivanje moći. "Nema veze bez dokazivanja moći", kaže Tanja Boeckling, bračna savjetnica iz Koblenza dodajući da u vezi koja se razvija utjecaj mora biti obostran. "Većina parova često se svađa", kaže Rudolf Stross, savjetnik iz Bergisch Gladbacha. Svađe se najčeće vrte oko razmjene, odnosno davanja partneru onoga što mu nedostaje, dodaje Boeckling. Klasične teme svađa su seks, novac i ljubomora. "U zdravoj vezi podjela moći je prihvatljiva za oba partnera", a ne mora nužno biti ravnopravna, kaže Boeckling. Bitno je da je struktura moći stabilna. Partneri moraju uravnotežiti svoje interese, dodaje Krueger. "U živoj vezi uvijek će postojati potreba za dokazivanjem moći", ističe.

HANOI - Kako bi svojim gostima omogućio neometan pogled na svjetionik, vlasnik francuskog restorana u Vijetnamu dao je preseliti svoj dvokatni restoran težak 1.500 tona za što je angažirao lokalno poznatog "čarobnjaka seljenja". 56-godišnji Nguyen Cam Luy, nekad seljak a sada uspješan poduzetnik koji je već preselio 256 zgrada, uspješno je premjestio i francuski restoran za punih 11 metara, objavio je u četvrtak tisak u Hanoju. Luy je sa svojom ekipom od 20 ljudi radio osam dana i posve neoštećeno premjestio dvokatni restoran izi kojeg se sada pruža nemetan pogled na svjetionik Ke Ga u južnoj pokrajini Binh Thuan. Gilles Poggi, vlasnik restorana, za preseljenje je platio 87 tisuća dolara, a za Luya oduševljeno kaže da je "istinski čarobnjak". Luy i njegov tim već su uspješno preselili nekoliko budističkih hramova i jedno višestoljetno stablo.

JAIPUR - Indijski sud naredio je uhićenje holivudske zvijezde Richarda Gerea u četvrtak radi ljubljenja bolivudske glumice Shilpe Shetty u okviru ovomjesečne kampanje protiv AIDS-a, obrazlažući da se radi o opscenom činu počinjenom u javnosti. Gereova opetovano ljubljenje Shettyjinih obraza na događaju kojim se promoviralo upozoravanje na AIDS u New Delhiju, izazvalo je prosvjede u nekim dijelovima Indije, većinom hinduističkih skupina, koji su ga doživjeli kao vrijeđanje njezine skromnosti i napad na indijsku kulturu. Sudac je pregledao video snimku Gereovih poljubaca i proglasio ga krivim za kršenje indijskih zakona protiv nečudoređa u javnosti. Gere bi mogao dobiti zatvorsku kaznu u trajanju do tri mjeseca ili novčanu kaznu ili pak oboje za zločin ako ga se uhiti. Sad nije u Indiji ali bi mogao biti zadržan ako ponovno posjeti zemlju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙