FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mitropa kup: Sjajan start Hrvatske

SZEGED, 8. svibnja 2007. (Hina) - U hotelu "Novotel" počeo je Mitropa kup,tradicionalno ekipno natjecanje srednjeeuropskih zemalja, na kojem sudjeluju i muška i ženska reprezentacija Hrvatske.
SZEGED, 8. svibnja 2007. (Hina) - U hotelu "Novotel" počeo je Mitropa kup,tradicionalno ekipno natjecanje srednjeeuropskih zemalja, na kojem sudjeluju i muška i ženska reprezentacija Hrvatske.

Natjecanje šahista vrlo je jako o čemu svjedoči podatak da se u sastavima 10 reprezentacija nalazi 10 velemajstora i 28 međunarodnih majstora. Za našu reprezentaciju igraju mlade snage Ante i Ivan Šarić, Marin Bosiočić, Darko Dorić i Saša Martinović, a uvjerljivo je najjača reprezentacija domaćina, koja jedina ima 3 velemajstora i jednog međunarodnog majstora.

Upravo zato, kao veliko iznenađenje odjeknula je pobjeda mlade hrvatske reprezentacije nad Mađarima s 2,5:1,5. Pobjedu odluke izborio je Riječanin Darko Dorić, koji je kao crni na impresivan način nadigrao Viktora Erdösija. Ante Šarić je remizirao s Robertom Ruckom, Ivan Šarić s mladom velemajstoricom Hoang Thanh Trang, a Marin Bosiočić sa Zoltanom Vargom.

Pravu senzaciju priredila je Italija pobjedom nad Švicarskom s maksimalnih 4:0, Njemačka je nadigrala Slovačku s 3:1, Francuska je svladala Sloveniju s 2,5:1,5, a istim je omjerom i Češka pobijedila Austriju.

Natjecanje u konkurenciji šahistica moglo bi se gotovo nazvati ekipnim prvenstvom Mađarske jer sudjeluju čak 4 mađarske ekipe. Naša mlada reprezentacija startala je porazom protiv Slovenije s 1,5:0,5. Ana Berke je izgubila od Vesne Rožič, a Ivona Purgar je remizirala s Ksenijom Novak.

U ostalim susretima postignuti su ovi rezultati: Mađarska 4 - Mađarska 1

0:2, Češka - Austrija 1:1, Slovačka - Mađarska 3 1:1 i Njemačka - Mađarska 2 0:2.

Ukupno će se odigrati 9 kola, a natjecanje završava 16. svibnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙