FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plinacro: sutra svečano puštanje u rad plinovodnog sustava Baranje

ZAGREB, 30. travnja 2007. (Hina) - U Belom Manastiru sutra će na prigodnoj svečanosti biti pušteni u rad plinovodni sustav Baranje i distribucijski sustav grada Belog Manastira.
ZAGREB, 30. travnja 2007. (Hina) - U Belom Manastiru sutra će na prigodnoj svečanosti biti pušteni u rad plinovodni sustav Baranje i distribucijski sustav grada Belog Manastira.

Prema podatcima Plinacro-a, ta je tvrtka u radove na plinovodnom sustavu Baranje uložila 105 milijuna kuna, dok je tvrtka HEP Plin d.o.o., članica HEP grupe, u izgradnju distribucijskog sustava Belog Manastira uložila 10 milijuna kuna.

Radovi na izgradnji plinovodnog sustava Baranje započeli su 15. rujna prošle godine i završeni početkom ožujka ove godine, a nakon tehničkog pregleda i probnog rada taj će sustav sutra, svečano pustiti u rad predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

Plinovodni sustav Baranje sastoji se od plinovoda Belišće-Osijek duljine 40 kilometara i osam kilometara dugačkog plinovoda Bolman-Beli Manastir, te dviju mjerno-redukcijskih stanica (Mece i Beli Manastir).

Radovi pak na distribucijskom sustavu grada Belog Manastira obuhvatili su izgradnju 70-ak kilometara duge plinske mreže u tom gradu.

Koncesiju za igradnju plinske mreže na području Baranje ima HEP Plin, a nakon Belog Manastira projekt plinofikacije Baranje nastavlja se izgradnjom plinske mreže u naseljima Darda, Mece, Bilje, Kneževi Vinogradi, Kozarac, Švajcarnica, Šumarine i ostalim baranjskim mjestima.

Dovršetkom tog projekta oko 20.000 kućanstava imat će mogućnost priključenja na plinsku distributivnu mrežu, kažu u Plinacro-u.

Podsjećaju da je prema prvotnim planovima izgradnja plinovodnog sustava Baranje trebala biti realizirana u drugoj fazi izgradnje i modernizacije plinskoga transportnog sustava Republike Hrvatske od 2007. do 2011., ali je odlukom Vlade taj projekt uvršten u prvi investicijski ciklus.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙