FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić, Šeks i Sanader: Smrt Ivice Račana nenadoknadiv gubitak

ZAGREB, 29. travnja 2007. (Hina) - U povodu smrti bivšeg premijera i saborskog zastupnika Ivice Račana predsjednici Republike Hrvatske, Sabora i Vlade - Stjepan Mesić, Vladimir Šeks i Ivo Sanader izrazili su sućut Račanovoj obitelji i SDP-u, ističući da je Račan obilježio noviju hrvatsku povijest.
ZAGREB, 29. travnja 2007. (Hina) - U povodu smrti bivšeg premijera i saborskog zastupnika Ivice Račana predsjednici Republike Hrvatske, Sabora i Vlade - Stjepan Mesić, Vladimir Šeks i Ivo Sanader izrazili su sućut Račanovoj obitelji i SDP-u, ističući da je Račan obilježio noviju hrvatsku povijest.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti Ivice Račana. Sudjelujući u Vašoj boli zbog gubitka dugogodišnjeg predsjednika SDP-a i stranačkog druga, želim naglasiti da je Ivica, svojom osobnošću i političkim djelovanjem, snažno obilježio zbivanja u Republici Hrvatskoj, stoji u brzojavu sućuti predsjednika Mesića.

Pokojni Ivica Račan, obilježio je noviju hrvatsku povijest. Uz brojne političke i državne dužnosti koje je obnašao, ostat će zapamćen kao čovjek koji je omogućio demokratske promjene u Hrvatskoj, te kao premijer koji je Hrvatsku usmjerio na europski put, dodaje Mesić.

"Gubitkom i smrću Ivice Račana Hrvatska ostaje osiromašena za jednog u političkim mjerilima značajnog, važnoga i velikog čovjeka", rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

Predsjednik Sabora izrazio je najdublju sućut obitelji i rodbini Ivice Račana, njegovim prijateljima, znancima, stranačkim prijateljima i SDP-u.

"Otišao je čovjek koji je u više zadnjih desetljeća, djelujući na hrvatskoj političkoj i javnoj pozornici, obilježio tu političku pozornicu kao državnik, kao političar, kao bivši predsjednik Vlade i kao saborski zastupnik. Ivica Račan je jedan od četiri zastupnika Hrvatskog sabora izabran u pet mandata, od 90. pa do ovih zadnjih izbora. U tih nekoliko desetljeća, djelujući na političkoj pozornici i javnom životu u Hrvatskoj, dao je obilježje tim vremenima, tim razdobljima", istaknuo je Šeks.

"U ime hrvatske Vlade i svoje osobno ime želim izraziti svoju duboku sućut obitelji, prijateljima i članovima SDP-a, ali i poštovanje prema liku i djelu Ivice Račana, prije svega zato jer je bio čovjek koji je u zadnja dva desetljeća bio jedan od aktera suvremene hrvatske povijesti", izjavio je novinarima, ispred crkve Majke Božje Lurdske, premijer Ivo Sanader.

"Nas dvojica smo bili politički rivali, politički protivnici, i u mnogo čemu se nismo slagali, imali smo različita mišljenja. Međutim u ovom trenutku to pada u drugi plan i želim istaknuti ono ljudsko - žao mi je da je patio i da je opaka bolest ipak na kraju pobijedila. On se borio žestoko, žao mi je da je to sve tako išlo. U ovom trenutku možemo ostati samo zatečeni tom viješću, a sve rivalstvo sada pada u drugi plan", rekao je premijer Sanader, ocijenivši kako je Račan "sigurno bio jedan od vodećih ljudi u hrvatskoj politici".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙